SJØGATA: I underkant av 50 litteraturentusiaster møtte torsdag kveld på Prelaten for å få med seg Monika Steinholms boklansering av sin andre roman.

– Boka handler om Jens som flykter fra Tromsø til Finnsnes etter at han kommer ut av skapet. Det er en bok med humor som forhåpentlig får folk til å le, men som også har et alvor over seg, sier Steinholm, som har brukt et tår på å skrive boka. Det er syv år mindre enn hun brukte på debutromanen hun slapp i fjor.

Minner om «Skam»

Lanseringen skjedde i form av et «bokbad» der Steinholm leste passasjer fra boka, og diskuterer med forfatter Endre Lund Eriksen som ledet seansen. Han drar paralleller mellom romanen og en populær NRK-serie.

– Boka har flere likhetstrekk med «Skam». I både boka og serien følger du ulike karakterer fra samme univers.

«Skams» tredje sesong skal handle om den homofile karakteren Isak. Homofili er også et tema i «Nærmere kommer vi ikke».

– Dette er først og fremst en bok om kjærlighet, og så er noen av karakterene homofil. Det handler om mennesker fremfor legning eller kjønn, sier hun.

Ble starstruck

Signe Blix (12) var en av dem som møtte på lanseringa og fikk kjøpt seg en bok signert av forfatteren.

– Jeg har lest den første boka til forfatteren, så jeg gleder meg til å lese den, og høre henne snakke om boka i kveld, sa Blix like før arrangementet startet.

– Hvordan er det å møte og få signert boka av forfatteren?

– Det er gøy, og jeg ble litt starstruck da jeg møtte henne, forteller Blix.

Har troa

Endre Lund Eriksen tror Steinholm har det som skal til for å lykkes som forfatter.

– Hun har det aller viktigste, nemlig stamina. Monika brukte åtte år på å skrive sin første bok, og nå ett år på nummer to. Hun ga aldri opp. I tillegg skriver hun med et direkte språk som åpenbart treffer veldig godt i målgruppa, sier den erfarne forfatteren.

GLEDER SEG: Signe Blix gleder seg både til å høre forfatteren snakke om boka, og å lese den. Foto: Martin Lægland Ellingsen