1. Tromsø Jazzfestival. Fra 11. august til 14. august arrangeres Tromsø jazzfestival. Her er det nok av musikalske godbiter spredt utover helga. Se hele programmet på jazzfestivalens egen hjemmeside.

2. Gamlebydag. Gamlebyens Gründere, med 32 lokale innovatører, har startet og driver småskalavirksomheter, småindustri og håndverk i Skansen-området. De inviterer førstkommende lørdag til tidenes første gamlebydag! Se mer informasjon om arrangementet her.

3. Utendørs familieforestilling. Tromsø byteater inviterer til utendørs familieforestilling lørdag og søndag i Folkeparken. Forestillingen har fått navnet «Himmelen har mange måner» og varer i cirka 40 minutter. Forestillingen starter klokken 15.00 på lørdag og søndag. Ler mer om forestillingen her.

4. Gratis omvisning på Perspektivet Museum. Perspektivet inviterer til gratis omvisning i utstillingen «In Cod we trust» lørdag klokken 12.00. Utstillingen omhandler torskens betydning for Nord-Norge gjennom tidene. Se mer informasjon om arrangementet her.

5. Avslutningskonsert for strykere. Hvert år inviterer kulturskolen i Tromsø til sommerkurs for strykere for elever i hele Nord-Norge og fra Russland. Lørdag er de klare for å vise fram hva de har lært på Kulturhuset. Les mer om arrangementet på iTromsøs Det skjer-sider.

6. Kulturminnedag på Tussøy. Tussøylaget, Troms fylkeskommune og Tromsø Museum inviterer til Tussøydagen på Tussøy søndag. Det blir foredrag, omvisninger, vandring og natursti for barn. På arrangementet skriver de at det er nødvendig med påmelding til buss/båttransport på forhånd. Les mer her.

7. Cecilie Karlsen på Prelaten Kro og Scene. Sing/songwriter Cecilie Karlsen spiller på Prelaten denne helga. Hun bor for øyeblikket i Liverpool, hvor hun studerer ved LIPA, også kjent som Paul McCartney-skolen. Hun spiller fredag og lørdag på Prelaten. Se mer info her.

8. Kunstutstilling, Benedikte Pettersen. Lørdag og søndag kan du se Pettersens utstilling «SevenDesign Atelier». Hun har i flere år drevet med tegning og maling, og har endt opp med å fokusere på olje- og akrylmaling. Hun er kun 16 år, og dette er hennes første utstilling. Les mer om utstillingen her.

9. TUIL-kamp. TUIL møter Skeid på hjemmebane søndag klokken 15.30. Har du ikke mulighet til å møte opp på kampen, kan du se den direkte hos iTromsø, dersom du er abonnent.