Denne uken har Tromsø vært preget av mye sol og særdeles sommerlige temperaturer, og torsdag ligger an til å bli den beste dagen av dem alle.

– Det er akkurat nå 18 grader her oppe på Vervarslinga, så det er god grunn til å tro at det blir over 20 grader i Tromsø i dag. Dette blir klart den beste dagen i perioden, sier vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Tromsø, Mathilde Hallerstig, torsdag formiddag.

Mer skyet

På tross av mye sol og varme i dag, vil det endre seg. Varmen blir i Tromsø i alle fall et stykke ut i neste uke, men sola gjemmer seg mer og mer.

– Allerede fredag vil det bli mer skyer i indre strøk og gradestokken vil gå ned noen grader. Det blir ikke kjempedårlig vær for og si det sånn, men solen vil nok være bak skyer i perioder. Det er egentlig ikke noe å klage på, sier Hallerstig.

LES OGSÅ: Disse bedriftene tjener godt på dårlig sommervær

Ser dårlig ut

Samme vær er det foreløpig kan ventes over helgen, med en temperatur like under 20 grader og oppholdsvær. Mot slutten av neste uke kan det fort bli verre.

– Fra og med søndag blir prognosene våre svært usikre, men slik det ser ut nå blir det ganske dårlig mot slutten av neste uke. Så gå ut og nyt godværet mens det varer, er den klare oppfordringen fra meteorologen.