Det bekrefter administrerende direktør i Lånekassen Marianne Andreassen.

- Det er administrasjonen i Lånekassen som blir å legge fram et forslag om å legge ned regionskontorene våre i Tromsø og Ørstad innen 1. januar 2020 på styremøtet vårt 26. august. Kontoret i Bergen vil også bli foreslått nedlagt, men da over et lengre tidsrom med naturlige avganger og aktiv jobbsøking, slik at det legges ned når det ikke er flere ansatte igjen, sier Andreassen til iTromsø.

Det var Nordlys som først omtalte saken.

Suksess årsaken

Lånekassen har totalt seks kontorer, så det foreslås altså at halvparten skal legges ned.

- Grunnen til at vi må komme med denne ubehagelige beskjeden til våre medarbeidere er vår suksess med digitalisering og automatisering av saksbehandlingen vår. Dette har vært positivt for kundene våre, men det gjør også at vi ikke har behov for like mange til manuell saksbehandling, som er det som skjer på våre regionskontor, sier Andreassen.

Kunnskapsdepartementet med den endelige avgjørelsen

Når forslaget har blitt behandlet av styret vil det sendes så snart som mulig videre til Kunnskapsdepartementet for behandling.

- Når det først foreligger en endelig beslutning så vil vi følger lovene og regelverket når det gjelder behandling av de ansatte samt vår egen omstillingsavtale. Det rammeverket vi har i Staten skal ivareta de ansattes interesser gjennom denne prosessen.