Tromsø kommune har satt opp skilt langs stranden ved skipsvraket på Tomasjordnes hvor de advarer mot bading i havet.

– Vi tar vannprøver ved de mest populære badestedene i Tromsø, og nå er det slik at bakterienivået er så pass høyt ved Tomasjordneset at vi vil fraråde folk fra å bade der, sier fungerende VA-sjef Tor-Inge Kjeldsen.

E-coli

Kommunen driver med ombygging av renseanlegget på Tomasjord og i den anledning kommer det ut ufiltrert kloakk i havet rundt.

– Det er snakk om en del lumske bakterier som E-coli, og om man får i seg for mye av dette kan man bli veldig syk, sier Kjeldsen og fortsetter:

– Det arbeidet som pågår har vært planlagt i et halvt år og må gjøres, men vi skjønner at folk kan bli fristet til å bade når det er så varmt og fint som det er nå, så det er litt uflaks at arbeidet skjer nå mens det er godt vær. Når vi er ferdig er det sikkert 8 grader igjen og ingen som vil bade.

Bra i Bukta

Så om du skulle føle behov for en dukkert i helgen, kan det være lurt å dra til f.eks. Telegrafbukta i stedet.

– Vi overvåker situasjonen nøye og vil ta prøver nesten hver dag, og fjerne skiltene så snart alt er tilbake til normalen. Når det er så høye bakterieverdier må vi rett og slett hindre folk fra å bade, men det ser bra ut i Telegrafbukta, sier Kjeldsen.