Arkitekt Odd Steinsvik er død

Mannen bak Norges fiskerihøgskole på UiT er død.
nyheter

Tromsø-arkitekten Odd Steinsvik døde brått av akutt illebefinnende torsdag, 72 år gammel.

Det var avisen Nordlys som først omtalte saken.

– Han var i kjempeform. Han hadde vært på fjelltur med moren min på Fløya dagen før han døde, og hadde planlagt en tur på Rødtinden på torsdagskveld, forteller datter Karen Steinsvik Reinholdtsen.

– Han var i et jobbmøte når han ble syk, men fikk tid til å dele noen avsluttende ord med sin kone.

Visjonær

Steinsvik Arkitektkontor ble etablert i 1972 og har vært i kontinuerlig drift siden oppstarten. Steinsvik og hans kone Rose Marie Steinsvik, som også er arkitekt, er kjent som en av forkjemperne for miljøvennlig arkitektur, og står blant annet bak Norges fiskerihøgskole på UiT, Krafthallen og Villmarksenteret i Håkøybotn. I 2007 ble kontoret også belønnet med Nordnorsk Arkitekturpris for arbeidet med det såkalte Ibox 120-huset ved Åsgård, som var en prototyp på passivhus etter norske forhold.

– Han var totalt kompromissløs og hadde veldig sterke meninger om hva han ville ha, hva som var bra og hva som ikke var så bra. Han var en visjonær og alltid i forkant. Du kan si at veldig mye av arbeidet hans var banebrytende prosjekter den gang de ble foreslått. Umulig var ikke et ord du fant i hans ordforråd, forteller Steinsvik Reinholdtsen.

Skal bisettes i Ishavskatedralen

Odd Steinsvik var leder for bedømmelsesutvalget til Houens Fond Diplom, som regnes som en av Norges fremste utmerkelser innen arkitektur og byggeskikk, i 2015. Den gang ble blant annet Tromsdalen kirke tildelt diplom for fremragende arkitektur.

– Vi har enda ikke satt dato for bisettelsen, men det vil skje i Ishavskatedralen. Vi følte det ble veldig riktig, sier Steinsvik Reinholdtsen.

Steinsvik etterlater seg en kone, fem barn og åtte barnebarn.