HOLDER FOREDRAG: Jack Werner Foto: Magnus Bergström/Wikmedia iCommons

HOLDER FOREDRAG: Jack Werner Foto: Magnus Bergström/Wikmedia iCommons

Han skal gjøre tromsøværingene oppmerksomme på viral-bløffer

Mediegranskeren Jack Werner kommer til Tromsø.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

29. august kommer den svenske journalisten og mediegranskeren Jack Werner til Tromsø for å holde foredrag i regi av Troms Journalistlag.

Foredraget skal handle om sosiale medier, som Werner er svært kritisk til.

LES OGSÅ: Han hacket Facebook og Kim Kardashian - nå kan du møte ham (for abonnenter)

Advarer mot sosiale medier

Werner var journalist i svenske Metro, der han i 2013 startet «Viralgranskaren» - en artikkelserie som vil til livs alle usannheter og halvsannheter som går viralt i sosiale medier.

I foredraget skal han rette et kritisk blikk mot sosiale mediers håndtering av journalistiske problemstillinger, og advare både media og demokratiet. Det melder Troms Journalistlag i en pressemelding.

LES OGSÅ: Fylkesmannen hentet NRK-profil til sjefsjobb

Samarbeid med Nord Universitetet

Journalistlaget har samarbeidet med Nord Universitet i Bodø for å få opp Werner til Nord-Norge, og både iTromsø, Nordlys og NRK Troms har bidratt økonomisk for å få det til.

Foredraget er slett ikke ment kun for journalister, eller mennesker i mediebransjen.

– Vi mener det ble for smalt å la Jack Werner snakke bare til journalistene i byen. Bruk av sosiale medier er noe som angår oss alle, og vi ønsker derfor tromsøpublikum velkommen til å høre Jack Werner fortelle, og siden stille spørsmål, sier Tom Benjaminsen, leder i Troms Journalistlag, i en pressemelding.

LES OGSÅ: «Spenn sikkerhetsbeltet!»

Foredraget skal holdes på The Edge.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: