Politiet nærmer seg nå sluttfasen av etterforskningen på det som er et av de største amfetaminbeslagene i Nord-Norge.

Beslag i bil

Det var i mai at politiet beslagla åtte kilo amfetamin i en bil i Tromsø. Etterforskningsleder, Yngve Myrvoll, har tidligere uttalt at stoffet har en gateverdi på cirka 3,2 millioner kroner.

– Dette er en bil som ble kjørt fra Nederland. Stoffet var gjemt i hulrommet i bilens karosseri. Det er profesjonelle aktører som står bak, sier Daniel Norrie, politioverbetjent og leder for narkotikagruppa i Troms politidistrikt.

Fem siktet

Totalt er det fem siktet i saken. En er iransk statsborger, to fra Litauen og to nordmenn bosatt i Tromsø.

Skjult etterforskning

– Det som førte fram til beslaget var politiet som i lengre tid hadde drevet med skjult etterforskning, blant annet telefonavlytting, forklarer Norrie.

Flere av de siktede sitter fortsatt i varetekt.

Tre kilo amfetamin

I tillegg til dette beslaget, ble det også gjort flere enkeltbeslag av amfetamin i mai. Dette på til sammen tre kilo amfetamin. Norrie forklarer at dette er en sak som strekker seg over flere år, og pågripelsene skyldtes også her skjult etterforskning.

Ti personer siktet

– Det er en omfattende finansiell etterforskning. Det er ti personer siktet i denne saken, og de er hjemmehørende flere steder i Norge, også i Tromsø. Det er både leverandører og personer i salgsleddet, sier Norrie.

Fire av de siktede sitter fortsatt i varetekt.

– Beslagene ble gjort i forbindelse med flyturer, sier Norrie.

Snart ferdig etterforsket

Han forteller at politiet ikke ser noen sammenheng mellom de to sakene. Norrie regner med at begge sakene er ferdig etterforsket om en til to måneder.

– I mange av de sakene vi har, så er det amfetamin som beslaglegges. Vi vet at det er et av de stoffene som er mest vanlig i Tromsø, sier Norrie.