Saken har vært ført for Nord-Troms tingrett, og torsdag ble avslutningsprosedyrene holdt.

– Jeg la vekt på de samlede bevisene i saken – video- og lydopptak, samt telefonlogg og vitneutsagn, sier Ellingsen til iTromsø.

To minutter og 20 sekunder

Ifølge henne viser video- og lydopptak at det passerer flere personer gjennom det samme området som kvinnen befant seg i – og ingen av disse har reagert på det kvinnen mener har skjedd.

Ellingsen peker også på at opptakene viser at tidsrammen for hendelsen ikke kan ha oversteget to minutter og 20 sekunder.

– I løpet av denne tiden har hun ringt en samtale fra sin telefon som vi mener ikke kan være såkalt «lommeringing», sier politiadvokaten.

LES OGSÅ: Kvinne i 20-årene skal ha blitt voldtatt i dette smuget

Vitneutsagn styrker ifølge Ellingsen konklusjonen som politiet kom til etter tre runder med forhør av kvinnen, samt teknisk og taktisk etterforskning – at anmeldelsen var falsk.

Ingen formildende omstendigheter

– Straffenivået for slike falske anmeldelser er på 30 dagers ubetinget fengsel, og jeg mener at det ikke har vært noen spesielle formildende omstendigheter i denne saken. Derfor la jeg ned påstand om 30 dager, sier Ellingsen til iTromsø.

Kvinnen ble forsvart av advokat Annichen Rye-Holmboe – som la ned påstand om full frifinnelse av sin klient.

- Jeg ba om full frifinnelse for min klient fordi jeg mener det ikke finnes grunnlag for å dømme henne til fengsel utifra de bevisene som ble lagt fram i retten, sier hun til iTromsø.