OSLO: Under matfestivalen Matstreif i Oslo 2. – 4. september skal «Spesialitet-merket» plasseres på Norges beste lokalmat- og drikke. Produkter som bærer dette merket er laget i Norge og oppfyller fastsatte krav for råvare, produksjonsmetode og oppskrift, skriver Matmerk på sine hjemmesider.

Det er de som eier merkeordningen «Spesialitet».

15.000 deltakere

15.000 personer testet sine matkunnskaper, og av disse fikk kun de med høyest poengsum mulighet til å søke om å bli folkets juryrepresentant når merket skal deles ut.

Av 538 søkere er det nå kun fem finalister igjen – én av dem Hanne Sofie Roaldsen (47) fra Tromsø.

TV-kokk fra Tromsø

Roaldsen deltok blant annet på TVNorge-programmet «Mitt kjøkken ruler» tidligere i år, og tok seg der til finalen.

– Det er overraskende, men også fantastisk gøy å være en av fem finalister. Lokale råvarer og norskprodusert mat er noe jeg brenner for. Jeg er stolt av å komme fra Nord-Norge som er en av de frodigste fylkene i Norge, her har vi tilgang på masse gode lokale råvarer. Det er kanskje ikke så rart jeg har en stor lidenskap for mat, sier Roaldsen i en pressemelding fra Matmerk.

Blir testet

Fagjuryen, som ellers består av blant annet representanter fra Norges sjømatråd, BAMA og Innovasjon Norge, skal bruke sine sanser, evner og sin kunnskap til å vurdere den beste lokalmaten og -drikken i Norge. Nå blir Roaldsen, og de fire andre finalistene til juryplassen, testet i lukt, smak og matkunnskap.

– Finalistene er gode kandidater til å representere folket i fagjuryen. Vi er imponerte over søknaden deres og gleder oss til konkurransen braker løs på Matstreif om to uker, sier administrerende direktør Nina Sundqvist i Matmerk i pressemeldingen.

Så gjenstår det å se om Roaldsen klatrer helt til topps og får plassen i juryen.