Som med det meste her i livet, finnes det alltid en bedre måte å gjøre ting på.
Dette har du trolig gjort feil hele livet
Du og dine har nok deres egne triks for det perfekt kokte egget, men Huffington Post skriver at du faktisk burde slutte helt med å koke eggene.
Damping som løsning
Å dampe eggene skal nemlig ha mange fordeler. For det første blir eggene mykere siden de blir kokt mer jevnt, du minimerer sjansen for å sprekke skallet på eggene i prossessen siden de ikke ruller rundt i kokende vann og det kan være de blir mye lettere å renske i etterkant, da egg kokt på høye temperaturer er lettest å skrelle.
Som en bonus tar det også kortere tid å dampe eggene enn å koke dem.
Så skadelig kan pølser og vin være
Enkelt
Så, hvordan damper man egg? Serious Eats har oppskriften:
Du dekker bunnen av kasserollen din med litt vann, setter inn en dampinnsats eller en annen form for steamer i kasserollen før du dekker den med lokk og skrur på varmen.
Når vannet har begynt å fordampe, legger du forsiktig eggene inn i steameren med en tang og koker eggene i seks minutt for bløtkokte eller 11-12 minutt for hardkokte, tidene kan variere ut ifra hvor mange egg du damper samtidig.
Husk å sette eggene i iskaldt vann så snart de er ferdige for å stoppe kokeprosessen!