Det er avisa iTromsø som står bak arrangementet. Med seg har de fått restaurantene Skarven, Sushi Point, Roast, Peppes, Charlys, Suvi, Flyt, Knoll og Tott, Gründer, Lotus og Da Pinocchio. Det hele finner sted i neste uke, fra 5.-8. september.

– Det er noe som vi tror vil være med på å skape aktivitet i sentrum og som vil kunne lære folk å spise ny og spennende mat, sier Nok S. Chiang fra Sushi Point.

Lysløype for sultne

Kort fortalt fungerer det slik at de deltakende spisestedene går sammen om en felles «festivalmeny» der de stiller med én rett som bare koster 100 kroner.

– Da vil man kunne spise lunsj på en plass, middag på en annen og kveldsmat på en tredje – og bare betale 300 kroner til sammen, sier Gunnar Andersen på Skarven.

Også han tror at lokkerettene vil få folk til å dra inn til sentrum for å besøke restaurantene.

– Det vil også komme hele sentrum til gode. Når folk kommer for å spise, vil de kanskje bruke andre deler av bykjernen slik at det blir mer aktivitet for alle, sier han.

Skaper aktivitet

Det er også en av tankene bak minimatfestivalen.

– Vi har sett for oss at det skal bli mer aktivitet i byen de dagene det ellers ikke er så mye folk på utestedene, sier Fredrik Stellander Nilsen fra markedsavdelingen i iTromsø.

Byens lokalavis har latt seg inspirere av søsteravisen Harstad Tidende i sørfylket.

– I Harstad har man kjørt dette flere ganger, og det er blitt en suksess. Derfor har vi lyst til å prøve det her i byen også, sier Nilsen.

Suksess i sør

Tanken er at minifestivalen skal være en tilbakevendende happening spredt over året.

Nok S. Chiang forteller at «Spis for en hundrings»-konseptet er blitt gjennomført også sørpå.

– Jeg har erfaring med det fra Sandnes og Stavanger, og der var det en suksess. Så da iTromsø tok initiativ til det her i byen, ville vi gjerne være med, sier han.