RÅDHUSET: – Bare de siste månedene har det vært lyst ut to stillinger som kommunikasjonsrådgiver i Tromsø kommune, og enda flere konsulentstillinger. Det synes jeg er en smule spesielt, all den tid det snakkes om hvor stram økonomi kommunen har. Trenger vi virkelig å ansette folk for å kommunisere hvor dårlig råd vi har, spør en oppgitt Erlend Svardal Bøe.

– Må si folk opp

Han er likevel klar på at dette ikke gjelder lovpålagte oppgaver.

– Det er mye i kommunen som er lovpålagt, og det er heller ikke ansettelser i forbindelse med disse oppgavene jeg vil til livs. Vi er likevel nødt til å effektivisere i kommunen. Jeg har tatt dette opp med administrasjonssjefen i både formannskapet og kommunestyret, men har ennå ikke fått noe godt svar og vil forfølge dette videre skriftlig, sier han.

Bøe mener det må tas grep for å bedre kommuneøkonomien fremover.

– Vi må ta tøffe prioriteringer. Det innebærer å slå sammen oppgaver, og å si folk opp. Det er kjipt å ta sånne valg, men det er vår oppgave som politikere å ha god nok økonomi til å levere et godt tjenestetilbud til innbyggerne i kommunen, sier Bøe.

Vurderer nøye

Administrasjonssjefen Britt Elin Steinveg kjøper ikke Bøes kritikk.

– Jeg skjønner ikke hvilke konsulentstillinger han sikter til. I dag har vi seks ansatte i kommunikasjonsavdelingen, og hvor mange som trengs, kommer an på hvilke oppgaver man gir en avdeling. Vi har lovpålagte oppgaver som vi må utføre.

Hun mener kommunen allerede er restriktiv i alle ansettelser.

– Vi gjør vurderinger før alle ansettelser, eller tilsettelser i ledige stillinger. Det er både av økonomiske og strategiske grunner. Ved ledighet har man en mulighet til omstilling, og det vurderer vi i hvert enkelt tilfelle, forteller Steinveg.