Det er VG Rampelys som melder at selskapet til Tromsø-artisten Lene Marlin har 11,3 millioner kroner i banken og har tjent 60 millioner kroner siden gjennombruddet i 1999.

Lene Marlin fremstår som et skolebokeksempel på hvordan en karriere kan forvaltes og vedlikeholdes, selv lenge etter at artisten har passert en kommersiell formtopp.

Siste gang Tromsø-artisten lå høyt på en internasjonal hitliste var i 2000 da låten «Sitting Down Here» klatret til en 5. plass i Storbritannia, skriver VG.

Les også: Lene Marlin med støtte til Melodi Grand Prix-finalisten Agnete Johnsen

2,2 millioner album

Alt i alt har Marlin utgitt fire album. Innen utgangen av 2002 hadde hun solgt 2,2 millioner av debutalbumet «Playing My Game» fra 1999, og tre millioner singler.

Hun har også bidratt som låtskriver på blant annet Rihanna-låten «Good Girl Gone Bad» fra 2007.

2015-regnskapet til Mellowmoment AS viser at Marlin oppnådde ordinære driftsinntekter på snaut 2,3 millioner, en ørliten nedgang fra året før. I tillegg kom finansinntekter (renter og gevinst på salg av aksjer) på 578.000 kroner.

Toppåret var 2007 da det kom inn fem millioner. De siste årene har driftsinntektene ligget på mellom 1,5 og 2,5 millioner.

Les også: Lene Marlin fortalte om sine mørke stunder

Tjent 60 mill. kroner på karrieren

Siden gjennombruddet i 1999 har Marlin har samlede inntekter på minst 60 millioner kroner. Bare de fire første årene kom det inn 25 millioner på kontoen til ungjenta.

I løpet av de siste 10 årene har Marlin tatt ut utbytte kun én gang. Det var i 2011 da hun innvilget seg beskjedne 440.000. Overskuddene er isteden blitt avsatt til å styrke egenkapitalen som i fjor var 14,8 millioner etter et årsresultat på snaut 1,3 millioner, skriver VG.

Ved inngangen til 2016 hadde selskapet til Marlin en urealisert aksjegevinst på 4,3 millioner. Hennes investeringer på til sammen 1,1 millioner i aksjefondene Odin Norden, Canegie og Skagen Global, hadde en markedsverdi på drøyt 5,4 millioner.

Les også: Lene Marlin prisnominert etter åpenhet om selvmord

Lån fra eget selskap

Oversikten over fordringer viser dessuten at Marlin har lånt nesten 2,3 millioner av eget selskap. Av notene i regnskapet fremkommer det at artisten betaler renter og at det er stilt pant for fordringen.

I årsberetningen skriver Marlin at selskapet er solid fundert. Mellowmoment har 11,3 millioner på bok og ingen rentebærende langsiktige lån. Den kortsiktige gjelden er også meget beskjeden.

Jobber konstant med innsamling

VG skriver at Marlins manager, Jan Erik Haglund fra Igloo Management, har vært opptatt og ikke hatt tid til å kommentere tallene.

Haglund er jurist og spesialiserer seg innen opphavsrett. Hans hovedoppgave er å sørge for at blant andre Marlin får det hun har krav på.

Manageren har tidligere forklart til avisen at inntektene til Mellowmoment stammer fra vederlag og rettigheter av ulike slag.

– Det ligger aktiv jobbing bak. Du må være aktiv, utadrettet og oppsøkende, for å få inn det en artist har krav på. Vi jobber konstant med innsamling. Opptjente midler, som en artist har krav på, kommer ikke alltid, opplyste Haglund til VG i fjor.