Gry-Anette Klausen (42) og søskenebarnet Sebastian Henriksen (18) var blant de heldige 1500 menneskene som ble invitert av Hans Majestet Kongen til hagefest i Slottsparken torsdag.

Det ble bare en kjapp dagstur, men et minne for livet ble det likevel for Klausen:

- Det har vært en veldig annerledes dag og noe jeg nok aldri blir å oppleve igjen, ler Gry-Anette Klausen til iTromsø etter å akkurat ha kommet seg hjem etter en surrealistisk dag i hovedstaten.

- Det har vært en stor dag. Jeg er litt sånn sliten både i hode og kroppen. Det er mange inntrykk å ta innover seg. Jeg prøvde å være mest mulig tilstede og oppleve det som skjedde rundt meg i stedet for å bare ta bilder, men jeg fikk tatt noen slik at jeg har noen minner fra dagen.

Fikk hilst på Kongen

Klausen og de 1500 andre gjestene fikk se både innsiden av slottet og hilse på kongefamilien.

- Vi ble geleidet gjennom slottet når vi kom og så ut i parken på baksiden hvor det var underholdning, mingling og mat. Jeg hadde jo gjort meg en del tanker i forkant av typen ”hva har jeg egentlig her å gjøre?”, men det var 1500 vanlige mennesker tilstede og veldig god stemning hele veien, forteller Klausen, og fortsetter:

- Jeg fikk håndhilst på kongen under bespisningen. Han, dronningen og kronprinsparet var tilstedet, og jeg fikk takket han for invitasjonen, men det var helt kjapt siden han skulle hilse på flest mulig.

- Hva har man egentlig på seg når man skal på hagefest på slottet?

- Folk hadde på seg alt fra dongeri og ullgensere til bunad og dress. Jeg gikk selv for en blå kjole og pensko, forteller Klausen.

Gåsehud og tårer

Kongens tale under hagefesten har gått som en farsott på sosiale medier i hele dag. Klausen kan fortelle at det var veldig sterkt å være tilstede.

- Det var veldig spesielt. Det var mye musikk og 1500 mennesker som skravlet og hadde eplemost i glassene, men det var helt stille når kongen talte. Atmosfæren der var nok til å sette deg ut, men det ble både gåsehud og tårer i øyekroken når talen kom. Det var veldig sterkt.

Ingen lue til kongen

Klausen er nok best kjent som dama bak den populære nettsiden Luefabrikken, men det ble nok ingen lue på kongen.

- Og fikk kongen en lue?

- Nei, dette var ikke anledningen for å drive med reklame, så han gjorde nok ikke det. Jeg er bare så takknemlig for å få en invitasjon i det hele tatt, ler Klausen

Fra dagens hagefest på Slottet. Foto: Privat