– Etter at nye prøver nå er analysert er det avdekket ett nytt positivt tilfelle av MRSA-bakterien ved nyfødt intensiv ved Universitetssykehuset Nord-Norge, Tromsø, skriver Per-Christan Johansen, kommunikasjonsrådgiver ved UNN i en e-post tidlig fredag ettermiddag..

Fra før er det totalt fire pasienter på nyfødt intensiv som har testet positivt på MRSA-bakterien, som er gule stafylokokker som har utviklet resistens mot alle betalaktamantibiotika. Én pårørende til pasient ved avdelingen, samt en pasient som er overført til Nordlandssykehuset før bakterien ble påvist ved UNN, har testet positivt.

Tre positive prøver

Den positive prøven gjelder for én av de drøyt 70 ansatte som er tilknyttet avdelingen. Vedkommende er midlertidig tatt ut av jobb ved nyfødt intensiv, opplyser UNN.

Av totalt 71 ansatte som så langt er testet er det tre positive prøver, mens 57 så langt er bekreftet negative. De øvrige prøvene foreligger det foreløpig ikke svar på.

Ingen endring

Ifølge UNN gjenstår det i tillegg tester av et fåtall ansatte, som vil bli gjennomført så snart det praktisk lar seg gjøre.

– Ut over dette er det ingen endring i situasjonen for dem som har testet positivt, og driften ved nyfødt intensiv foregår fortsatt bak stengte dører, skriver Johansen.