Den norske seilbåten, som har en norsk båtfører fra Nordland, ankom ikke Svalbard i henhold til planen og HRS meldte båten savnet lørdag kveld.

- Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRS NN) fikk melding om den savnede seilbåten lørdag 3. september klokken 1830. Seilbåten forlot Tromsø fredag 25. august, og det var forventet at den skulle være fremme 30. eller 31. august. Den siste observasjonen som er gjort, var 65 NM (98 km) nordvest av Tromsø 27. august i 05-tiden, skriver HRS i en pressemelding.

Fått tips

Hovedredningssentralen i Nord-Norge har fått tips om en vitneobservasjon av båten på Ringvassøya søndagskveld.

- Vi har famlet litt i blinde, men tipset var så pass konkret at vi undersøker det nå. Det skal være observert en seilbåt som er identisk med den som er savnet, så det har vi fulgt opp. For øyeblikket avslutter et helikopter og en av redningsskøytene våre søket sitt på yttersiden av Tromsø for kvelden, og vil så fortsette søket i morgen tidlig. Vi vil fortsette med vårt etterretningsarbeid og gå ut på radio til båter i området for å be de holde øynene åpne, forteller Alf Hågensen, redningsleder for HRS NN til iTromsø like før klokken 20.30 søndag kveld.

Nødhavner sjekket

Bodø radio har kontaktet fartøyer i det aktuelle området. I tillegg er Sysselmannens fartøy Polarsyssel på forskningstokt på vestkysten av Svalbard og er informert om situasjonen.

- Mulige nødhavner på Bjørnøya er sjekket ut med fly, uten at det er gjort funn, KV Harstad har gått gjennom det aktuelle området fra Bjørnøya mot Tromsø, uten funn. Kystverkets overvåkingsfly starter et søk i området mellom fastlandet og Bjørnøya i dag, og Forsvarets Orion-fly kan bli satt inn imorgen, skriver HRS.

I 30-årene

Troms politidistrikt har sjekket flere havner for å avklare om båten kan ha søkt til land igjen, uten at det er gjort noen funn. Det samme har man gjort i Finnmark.

– Mannen skulle bruke rundt fem-seks dager på overfarten. Han er i 30-årene og skal etter det vi vet ikke ha radioutstyr eller satellittelefon om bord. Han skal ikke være spesielt erfaren som seiler, sier redningsleder Frode Iversen ved HRSN til NTB.