Dette er en ny tjeneste fra Universitetsbiblioteket og IT-avdelingen ved UiT, Norges arktiske universitet. Hensikten er å ha en database der ansatte ved universitetet, samt høyere gradsstudenter legger inn sin forskning, slik at den er enkelt søkbar for alle. Det skriver uit.no.

Publisering

Mye forskning blir ikke publisert fordi den ikke har gitt et klart eller spennende nok svar, men fagansvarlig ved universitetsbiblioteket, Philipp Conzett, sier til uit.no at også disse dataene burde være tilgjengelige.

– Det for å unngå duplisering av forskningen, og slik at andre forskere i stedet kan bygge videre på dataene. Enhver konklusjon bør være etterprøvbar, sier han til universitetets nettside.

Kreditering

Databasen skal også gjøre det enklere å kreditere forskerne for forskningsdataen, ettersom alt av data som lastes opp blir tildelt en henvisning med en varig adresse.

Det tilbys fortløpende opplæring i bruk av databasen gjennom åpne kurs for forskere og PhD-studenter, samt ved brukerveiledninger på nett, skriver uit.no.