Det var ved 16-tiden tirsdag ettermiddag at det kom alarm til Hovedredningssentralen Nord-Norge om at båten hadde kantret.

Jakob Carlsen, redningsleder ved HRS, kunne da opplyse om at tre av fiskerne hadde kommet seg over i en annen båt, mens to av dem ikke var gjort rede for etter båtvelten og trolig befant seg inne i skroget på båten.

Hobbyfiskere

Ifølge redningslederen ble det sendt et Sea King-helikopter til stedet, samt et helikopter fra AMK-sentralen i Tromsø med dykkere som skulle undersøke båten.

Det var også flere andre båter – blant dem en redningsskøyte – på plassen. Et Orion-fly ble også dirigert mot området, ifølge Hovedredningssentralen.

Trolig er det hobbyfiskere som har vært ombord i båten.

– Vi har opplysninger om at det er fem russiske turistfiskere som var i båten, men vi har ikke fullstendige opplysninger om det, sier Carlsen.

Gjenoppliving

Like etter klokken 17.00 opplyser Hovedredningssentralen Nord-Norge at det klokken 16.50 er hentet ut en person av den havarerte båten og at personen er sendt til UNN med Sea King-helikopter for medisinsk behandling.

Klokken 17.30 melder Hovedredningssentralen Nord-Norge på Twitter at den siste av de fem fiskerne er hentet ut av den kantrede båten.

- Det er satt i verk gjenoppliving. Personen vil bli transportert til sykehus så raskt som mulig, skriver Hovedredningssentralen på sine nettsider.

Ifølge HRS var det fire russere og en litauer om bord i båten.

Kritisk skadd

Pressevakten ved UNN opplyser til iTromsø like før klokken 18.00 at de har fått inn en person etter båtvelten.

- Vi venter på ytterligere en person, sier Jan Fredrik Frantzen ved kommunikasjonsavdelingen på UNN.

Han kan foreløpig ikke si noe om tilstanden til personene som er involvert i ulykken.

Hovedredningssentralen Nord-Norge skriver følgende på sine hjemmesider klokken 18.25 tirsdag kveld:

- De tre som ble plukket opp direkte fra sjøen er i relativt god form, men blir transportert til Tromsø for å få hjelp av et kriseteam. De to som ble hentet ut av den kantrede båten er begge fløyet til UNN i Tromsø for medisinsk behandling.

Klokken 18.45 opplyser pressevakten ved UNN at de har fått inn begge pasientene.

- Begge er til behandling og tilstanden er uavklart, sier kommunikasjonsrådgiver Jan Fredrik Frantzen til iTromsø.

Rundt klokken 20.20 opplyser han til iTromsø at begge personene som ankom UNN etter båtvelten er kritisk skadd.

Onsdag morgen er status den samme.

Sporing på båtene

iTromsø har vært i kontakt med de større båtutleierne på Vannøya, men den kantrede båten er ikke leid ut fra noen av dem.

- Vi har sporing i alle våre båter, så vi ville ha funnet dem med én gang, sier Sonja Carlsen, daglig leder i Torsvåg Havfiske.

- Vi har også sporing på våre båter - og vi har i tillegg kun åpne båter, sier Paul Sjåvik på Vannøy Sport.