Gaup forteller det var turgåere som fant reinen søndag forrige uke i området Seljelvnes, og sier at han ble skremt da han fikk beskjeden om reinsdyret.

– Det virker som om det er skutt rett og slett for at dyret skal lide. Det var skutt i bakparten på dyret, i låret, og deretter etterlatt for å dø – uten å avlive reinen, sier han og legger til at dyret var som lammet og kunne ikke bevege seg da det ble funnet.

Var fremdeles i live

SKUTT I LÅRET: Gaup forteller at reinsdyret som er funnet er skutt på en måte som tyder på at det er gjort for at reinen skal lide før den dør.

– Den var fremdeles i live da den ble funnet. Skytteren har nok sett at den har falt om, men ikke brydd seg om å avlive reinen, mener Gaup om dyret som ble funnet i et område rundt 400-500 meter opp i skogen fra der hvor man tar av mot Lakselvdalen på E8.

Reineieren sier at han tror dyret har ligget en stund før det ble funnet.

– Jeg tror det kan ha skjedd lørdag. Jeg har opplevd dette en gang før også, litt tidligere i sommer, legger han til.

Utenom de to tilfellene har han aldri tidligere sett rein som er skutt og etterlatt uten å ha blitt avlivet, forteller han.

Dusør på 30.000 kroner

SKADESKUTT: På Facebook skriver reineier Isak Thomas Gaup at en dusør på 30.000 kroner betales til den som har opplysninger om hvem som har skutt reinen.

Denne uken valgte Gaup å legge ut en etterlysning på Facebook med en dusør på 30.000 kroner til den som har opplysninger om hvem som kan ha skutt reinen.

– Jeg håper at noen har sett noe og at en dusør vil bidra til å finne vedkommende som har gjort det. Jeg håper noen melder ifra eller at personen selv melder seg til meg eller politiet, sier reineieren som holder til i Lakselvdalen i Balsfjord.