DYR, MEN VERDT DET: Pål Mortensen og rottweileren Exodus er villig til å grave dypt i lommeboka for å utdanne en redningshund som kanskje kan hjelpe deg når du trenger det mest. (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

DYR, MEN VERDT DET: Pål Mortensen og rottweileren Exodus er villig til å grave dypt i lommeboka for å utdanne en redningshund som kanskje kan hjelpe deg når du trenger det mest.Foto: Ronald Johansen / iTromsø

CURLING: - Dette kan jeg få til, sier Inez Alexandra Olaisen-Krogh (8) som får litt hjelp av Vidar Tennvassås. (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

CURLING: - Dette kan jeg få til, sier Inez Alexandra Olaisen-Krogh (8) som får litt hjelp av Vidar Tennvassås.Foto: Ronald Johansen / iTromsø

KONKURRANSE: Jens Peder Magnussen og Eirik Varberg i Fekteklubben Frie Duellister demonstrerer sverdfekting fra middelalderen. (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

KONKURRANSE: Jens Peder Magnussen og Eirik Varberg i Fekteklubben Frie Duellister demonstrerer sverdfekting fra middelalderen.Foto: Ronald Johansen / iTromsø

HÅNDVERK: Eline Holdø og Joss Kögeler i Fortidsminneforeninga delte ut råd til vedlikehold av gamle møbler og ting i Storgata lørdag. (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

HÅNDVERK: Eline Holdø og Joss Kögeler i Fortidsminneforeninga delte ut råd til vedlikehold av gamle møbler og ting i Storgata lørdag.Foto: Ronald Johansen / iTromsø

NAPP! Martin Leo Andersen (5) ble rekruttert til taekwondo, men trivdes like godt med ishockeykølla i hendene. (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

NAPP! Martin Leo Andersen (5) ble rekruttert til taekwondo, men trivdes like godt med ishockeykølla i hendene.Foto: Ronald Johansen / iTromsø

SMED: - Jeg er ikke vant til et så stort publikum som vi har her i Storgata i dag, sier smeden Jan Tore Ovesen. (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

SMED: - Jeg er ikke vant til et så stort publikum som vi har her i Storgata i dag, sier smeden Jan Tore Ovesen.Foto: Ronald Johansen / iTromsø

FORNØYD: Mens lillesøster Aurora Pettersen (3) blir ansiktsmalt, ser storesøster Celine (6) godt fornøyd ut med sin sommerfugl. (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

FORNØYD: Mens lillesøster Aurora Pettersen (3) blir ansiktsmalt, ser storesøster Celine (6) godt fornøyd ut med sin sommerfugl.Foto: Ronald Johansen / iTromsø

1 / 7

Rekrutterte nye medlemmer med liv, røre og aktiviteter

Se bildeserie

Lørdag formiddag var bybildet preget av korpsmusikk, latter og klangen fra en hammer mot ambolten. Tromsø har mye å by på når det gjelder frivillige lag.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

– Jeg er jo ikke vant til så mye publikum rundt meg, men det er jo artig å vise fram det vi driver med, sier «smed» Jan Tore Ovesen i Arctandria Tromsø kystlag.

Skjerpet konkurranseinstinkt

Lenger ned i Storgata kommer vi over Fekteklubben Frie Duellister Tromsø. Der stilte de med skjerpet konkurranseinstinkt til ære for fotografen.

– Det er gøy med sverdfekting samtidig som det er god trening og man møter nye folk, sier klubbens nyeste medlem, Frida Molund.

Ifølge Jens Peder Magnussen har klubben enn så lenge 13 medlemmer, men de håper at de kan rekruttere flere etter at de nå har fått vist seg fram på «Frivillighet i sentrum», et arrangement som trekker stadig flere deltakere. I år stilte over 50 lag og foreninger med vel 300 frivillige opp med boder langs Storgata.

Saken fortsetter under bildet

KONKURRANSE: Jens Peder Magnussen og Eirik Varberg i Fekteklubben Frie Duellister demonstrerer sverdfekting fra middelalderen.Foto: Ronald Johansen / iTromsø

 

Dyrt med godkjenning

Norske Redningshunder (NRH) var en av disse foreningene. Pål Mortensen hadde i den anledning med seg rottweileren Exodus som han håper å få godkjent som redningshund.

– Det er nok flere års arbeid før han blir godkjent og det kan nok bli dyrt, men det er en liten pris å betale mot at man etterpå kan hjelpe andre, sier Mortensen.

Ifølge distriktsinstruktør Lisbet Sørensen i NRH er de alltid på utkikk etter hunder og hundeførere til redningstjenesten som NRH er en del av.

– Men det er jo mye koseligere å treffe folk i Storgata enn når de blir søkt etter, sier hun og smiler.

Endelig napp!

På andre siden av gaten forsøker Vidar Tennvassås å vekke interessen for curling som folkesport. Det kan se ut som at han i det minste vekket interessen hos Inez Alexandra Olaisen-Krogh (8).

– Dette er gøy fordi dette kan jeg få til, slår hun fast.

Og mens rekrutteringa går over i høygir har lille Martin Leo Andreassen (5) allerede funnet seg en aktivitet. Han har imidlertid ikke tid til å snakke med oss. Han skyter nemlig på mål hos Tromsø Ishockeyklubb.

– Vi skulle jo bare på handletur også fikk vi se alt livet i Storgata. Det måtte vi jo utforske, så nå skal Martin begynne på taekwondo. Han står jo foran TV-en og skyggebokser, så jeg tror det kan passe bra for han, sier pappa Ole Andreassen.

NAPP! Martin Leo Andersen (5) ble rekruttert til taekwondo, men trivdes like godt med ishockeykølla i hendene.Foto: Ronald Johansen / iTromsø

 
Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: