Av 16 nominerte stakk Signe Johansen, Lisa Skogland, Sigurd Primberg Skogdal, Pasemaker, Auto Pilots og bandet Mama Said No med hvert sitt stipend.

– Kulturstipendet er etablert for å gi støtte og anerkjennelse til ungdommer mellom 15 år og 25 år som ønsker å gjøre sitt kulturuttrykk innen kunst, musikk, dans og drama til en levevei, skriver Ishavskraft i en pressemelding.

Juryen forklarer at nivået var svært høyt, og at det var stor bredde blant de 16 nominerte.

Spillejobber

Signe Johansen (24) stakk av med et stipend på 20.000 kroner. Hun er masterstudent ved musikkonservatoriet og har en bachelorgrad i musikkpedagogikk. Hun ønsker å bidra til å ivareta strykermiljøet i Troms og Finnmark, og juryen lot seg imponere over hvor mye Johansen har fått til.

Lisa Skoglund (25) fikk også 20.000 kroner i stipend. Hun har tatt en bachelorgrad i populærmusikk, og har hatt spillejobber på blant annet Buktaferstivalen og Parkteatret.

– Lovende talent

Også Sigurd Primberg Skogdal (18) fikk tildelt kulturstipend på 20.000 kroner.

– Juryen ser et lovende talent som i ung alder har satt store mål for sin fremtidige karriere. Han har en stor drivkraft og følger sin lidenskap om å rendyrke sin musikalitet. Kandidaten vil kunne nå langt og er en utmerket ambassadør for landsdelen, står det i begrunnelsen fra juryen.

Tromsøbandene Auto Pilots og Mama Said No fikk hvert sitt stipend på 10.000 kroner. Begge bandene deltok i Bukta Battle og vant en innspilling av en singel og musikkvideo samt en spillejobb på Buktafestivalen.

Også bandet Pasemaker fra Alta fikk stipend fra Ishavskraft.

AUTO PILOTS: Tromsøbandet Auto Pilots fikk 10.000 kroner i stipend.
Foto: Picasa