I dag åpner MRSA- rammet avdeling

Etter å ha holdt Nyfødt intensivavdelingen stengt siden MRSA-bakterien ble oppdaget i slutten av august, åpner avdelingen igjen i dag.

ÅPNES: Nyfødt intensivavdelingen på sykehuset har holdt stengt siden slutten av august, etter at MRSA-bakterien ble oppdaget på avdelingen. I dag kan den igjen åpnes. Foto: Ingrid Blåsmo Aronsen  Foto: Ingrid Blåsmo Aronsen

nyheter

UNN: Det bekrefter Marit Einejord, kommunikasjonsrådgiver hos UNN.

– Avdelingen skal åpnes i løpet av dagen, sier hun.

LES OGSÅ: I dag skrives de siste MRSA-smittede pasientene ut fra UNN

I går ble de to siste pasientene som hadde fått påvist bakterien skrevet ut fra sykehuset. To andre smittede pasienter ble overført til andre sykehus i forrige uke.

Ingen nye tilfeller

– Det er ikke påvist noen nye tilfeller av smitte etter at bakterien ble oppdaget og det ble iverksatt tiltak, sier Einejord.

LES OGSÅ: Stor vekst i multiresistente tarmbakterier på UNN

Siden utbruddet ble bekreftet 26. august har ingen av de øvrige pasientene som har vært tilknyttet avdelingen fått påvist smitte. Avdelingen åpnes i samarbeid med smittevernavdelingen.

Ansatte følges opp

Til sammen er 15 personer bekreftet smittet av bakterien, flere av dem ansatte ved avdelingen. Så lenge man er bærere av MRSA-bakterien får ikke de ansatte jobbe mot pasienter. Einejord kan ikke si noe om hvorvidt de smittede ansatte har klart å bli kvitt bakterien.

LES OGSÅ: Ytterligere fem smittet av MRSA-bakterie i Tromsø

– Det jeg kan si er at de ansatte som ble smittet får vanlig oppfølging, sier hun.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter