TEATERKAFEEN: – Fremtidens eldreomsorg handler om muligheten til å velge. Man må finne ut hva som er viktig for folk, slik at man kan tilpasse omsorgen etter deres behov. Derfor trenger vi firma som Privat Omsorg Nord. Deres tilbud er viktig for hele Nord-Norge, sa Bent Høie til de oppmøtte på 15-årsjubileet.

Blir glad

Trude Wester er direktør for jubilanten Privat Omsorg Nord og synes det er stas med skryt fra ministeren.

– Det er klart vi blir veldig glade. Høie var her også under vårt 10-årsjubileum, så det er godt å se ham igjen nå, sier hun.

Ministeren mener teknologi er sentralt i fremtidens helsevesen.

– Vi snakker mye om varme hender i helsesektoren, også tenker vi på teknologi som noe kaldt. Men også velferdsteknologi kan være varmt.

Positivt

– Enkelte anklager private aktører for å være «velferdsprofitører», men det blir meningsløst. Jeg opplever at folk som jobber i private helsetjenester genuint bryr seg og at det er det som er motivasjonen deres. Er det slik at det skal være greit at man tjener penger på medisiner og velferdsteknologi, men ikke på menneskelige omsorgstjenester, spør ministeren.

Han får støtte av tidligere ordfører Jens Johan Hjort.

– «Bestemor på anbud» brukes ofte som et argument mot «velferdsprofitører». Men det er jo noe positivt, for det gjør bestemor til anbudsinnhenter, og gjør at folk får velge selv, sier han.

Høyre-debatt

Under jubileet ble det avholdt en paneldebatt om fremtidens eldreomsorg med tidligere ordfører Jens Johan Hjort, Jorunn Bangsund, helseminister Bent Høie og direktør Trude Wester i panelet. Samtlige er medlemmer i Høyre.

– Dette har ingenting med parti å gjøre, det er bare tilfeldig at det alle som sitter i panelet er med i samme parti. Ordfører Kristin Røymo (Ap) ble også invitert, men hun kunne dessverre ikke komme, sier Wester.

LES OGSÅ: Bruker trening som terapi (for abonnenter)

Paneldebatt: Trude Wester, Bent Høie, Jorunn Bangsund, og Jens Johan Hjort diskuterte helsepolitikk. Foto: Ronald Johansen / iTromsø