Strandveien: Det går fram av en skriftlig henvendelse fra advokatfirmaet Steenstrup Stordrange på vegne av Norgesgruppen til Tromsø kommune.

LES OGSÅ: Kommunen gir Kiwi byggenekt

Norgesgruppen har arbeidet med butikkplaner for eiendommen Strandveien 108 i Lanesbukta i flere år. Nå reagerer de på at arealet på 3.000 kvadratmeter som de har fått godkjent tidligere, er kraftig redusert.

Urimelig

I forslaget til nye kommuneplanbestemmelser er tillatt forretningsareal for bydelssenter Sør-Tromsøya (Lanesbukta) satt til 1.800 kvadratmeter. Det er et resultat av meglingen 1. juni mellom kommunen, fylkeskommunen og Fylkesmannen. Kommunestyret har ennå ikke godkjent den nye arealdelen av kommuneplanen (KPA, red.anm.) for perioden 2015-2016 etter at Fylkesmannen i fjor høst opphevet vedtaket.

– I nærværende sak påbegynte kommunen sin saksbehandling i 2013. Det fremstår som urimelig at prosjektet nå i 2016 kreves tilnærmet halvert med bakgrunn i et forventet fremtidig regime under en KPA som ennå ikke er vedtatt, skriver partner/advokat Jens Johan Hjort i Steenstrup Stordrange på vegne av Norgesgruppen.

Kan skrinlegges

Norgesgruppen har forståelse for at regelverk og rammebetingelser er i kontinuerlig utvikling, skriver Hjort, men at det i likhet med hva som gjelder for rettsregler, ikke gis tilbakevirkende kraft.

Norgesgruppen opplever at premissene for utvikling av eiendommen og planforslaget er vesentlig endret underveis i prosessen.

– I denne saken er premissene for forutberegnelighet ikke til stede. En reduksjon i areal i den størrelsesorden som kommunen nå krever, vil få omfattende konsekvenser for prosjektet. I ytterste konsekvens vil den medføre at det må skrinlegges, heter det i brevet fra Steenstrup Stordrange.

LES OGSÅ: Omsetter for 1 milliard lokalt (for abonnenter)

Håper på løsning

Tidligere ordfører Jens Johan Hjort ønsker ikke å kommentere brevet som er sendt, og henviser til oppdragsgiver Norgesgruppen Nord AS. Regiondirektør Ola Svendsen i Norgesgruppen ønsker ikke å kommentere planarbeidet utover det som står i brevet til kommunen.

– Vi er i dialog med Byutvikling, og jeg håper vi skal finne gode løsninger, sier Svendsen.