Denne uka la Tromsø-mannen ut en annonse på finn.no, hvor han selger en Joika-boks til 250 kroner. Boksen, som til vanlig koster i overkant av 40 kroner, har ikke akkurat ført til telefonstorm for Tornedal.

– Gjør mitt for å hjelpe

– Jeg kom over en artikkel der det sto at det var mangel på Joika-boller. Jeg fant en Joika-boks i skapet, og jeg bestemte meg for å legge den ut på finn, sier han.

– Jeg syns det er synd på dem som vil kjøpe Joika-kaker, men som må gå tomhendt hjem fra butikken, legger han til.

– Jeg skal gjøre mitt for å hjelpe til i denne «krisen», sier han og ler.

LES OGSÅ: Derfor skal du ikke tine kjøtt i kjøleskapet

Til tross for at han ville bidra under «krisen», ville han ikke gjøre det gratis.

– Jeg ønsket å ta litt ekstra for det, men det har ikke vært så mye respons. Jeg har fått noen telefoner, men mange mener det blir for dyrt, sier han.

Går ikke under 250

Nå ser han på muligheten for å endre salgsstrategien.

– Jeg tror jeg må gå for høystbydende over 250 kroner. Jeg er ikke villig til å gå under 250 kroner, sier han.

Selv er han overbevist om at han skal finne en kjøper.

– Jeg forventer at den blir solgt. Annonsen skal stå der til det skjer, sier han.

Tilbake i oktober

Dessverre for Tornedal ser det ut til at boksen hans snart ikke vil ha en verdi på over 100 kroner. Marthine Haugen Petersen, kommunikasjonsrådgiver i Nortura, opplyser at Joika-kakene trolig vil være tilbake i butikkene i midten av oktober.

– Vi gjør det vi kan, men vi får ikke tak i reinkjøtt før i slutten av denne måneden, sier Petersen.

Det var i begynnelsen av september at den såkalte «Joika-krisen» brøt ut, og flere forbrukere ble møtt med tomme hyller i butikkene.

– Forbrukersenteret hos oss har merket at det er mangel på Joika. Det har hendt før at vi har hatt mangel på Joika, og Joika-kundene tar veldig fort kontakt. Dette produktet er veldig spesielt for enkelte.

Hun er kjent med at flere prøver å selge Joika-kaker på nett.

– Vi ville aldri solgt boksen for 250 kroner, men det kan jo virke som at noen er villig til å betale noe ekstra for det, sier hun.