Fra scenen under musikkbransjefestivalen Vill Vill Vest i Bergen, kunngjorde Rakettnatt-sjef Erlend Mogård-Larsen i dag konkrete planer om å starte et musikkbransjetreff i Tromsø.

Mogård-Larsen er fortsatt aktiv i by:Larm, som er Nordens største musikkbransjefestival, som han var med å grunnlegge for snaut to tiår siden.

Samles om to uker

Fra Bergen sier kulturgründeren følgende til iTromsø:

– Ja, det var jo perfekt timing å offentliggjøre dette i dag, med tanke på Feedback-saken, humrer Mogård-Larsen, og viser til fredagens musikkommentar hos iTromsø.

Mogård-Larsen røper at navnet blir «Siste Skanse», etter Tungtvann-låten, og mener bransjetreff er en mer presis beskrivelse enn festival, på nåværende tidspunkt.

– Vi er en del folk som har jobbet sammen med disse planene. Første samling blir i Tromsø 29. september, og da samler vi bransjen i Tromsø.

Springbrett for nordnorske artister

– Hvem, i tillegg til deg selv, har vært med i planleggingen av «Siste Skanse»?

– På nåværende tidspunkt kan jeg ikke si alle, men Fredrik Forssman (leder for KOFOR) og Lasse Pettersen (sjef for Buktafestivalen) er involverte.

Motivasjonen for å invitere musikkbransjen til Tromsø, er å gi et løft til lokale og nordnorske artister.

– Vi ønsker å ta tak i alle de interessante artistene vi har her oppe, vise dem fram til bransjehoder, og fungere som et springbrett. Det er vanskelig, selv for festivaler her i Nord-Norge, å holde oversikt over alt det bra som skjer på musikkfronten i nord.

Vil gi regionen et musikkløft

Mogård-Larsen trekker fram åpningen av «nye Tvibit» som en viktig brikke for «Siste Skanse».

– Da vi fikk se for et fantastisk sted Tvibit ble, var det åpenbart at huset blir et glimrende sted å samle bransjeaktører.

Inspirasjonen til å starte en bransjefestival kommer sørfra.

– Vi ser jo at Sørveiv, Trondheim Calling og nå Vill Vill Vest gir sine respektive regioner et musikalsk løft. Vi ønsker å gjøre det samme for Tromsø og Nord-Norge, sier Mogård-Larsen.

av Helge Skog

MED PÅ LAGET: Leder av KOFOR og hovedmann bak Rockens Hus, Fredrik Forssman, er også involvert i «Siste Skanse». Foto: Kent-Einar Myreng