Her kan du stemme på det du mener er byens beste bar!

Baren i den historiske bygningen feirer 10 år, mens Cinemateket som deler navn med baren kan smykke seg med et 100-årsjubileum i år.

Etter å ha spurt om anbefalinger i baren, slår vi oss ned med en rolig Gin Tonic og Whiskey Sour. Det er torsdag kveld, midtsommer, og ganske mange folk ute.

Musikk

Selv om baren forbindes med det store lerretet og filmbransjen, er det en nokså uglamorøs og komfortabel atmosfære innendørs.

Deler av konseptet til Verdensteatret går ut på at du selv kan plukke LP-plater fra barens rikholdige samling, og be bartenderen vennlig om å sette det på. Men med et halvfullt lokale var det ingen blant avisens utskremte som våget å sette på noe.

Det var under filmfestivalen at Verdensteatret Kafé og Bar så dagens lys for første gang.

– Det var en tirsdag under filmfestivalen for ti og et halvt år siden, vi åpnet bare en time før festivalen startet. Det var jeg som tok initiativet. En venn av meg drev baren de første månedene, men så tok jeg over, forteller daglig leder Erling Falch.

Falch er ofte å se helt i enden av baren, sammen med gjestene – som er hans faste plass når han ikke selv står bak bardisken.

Stamgjester

På forholdsvis kort tid har baren fått en imponerende mengde stamgjester – blant annet er baren svært populær blant byens journalister og politikere. Men konseptet har stort sett vært det samme hele veien.

– I utgangspunktet tenkte vi ikke så mye på DJ og klubbvirksomhet, men det kom inn et forslag fra DJ Charlotte Bendiksen bare et par måneder etter vi startet – og siden har vi satset på det, forteller Falch.

En annen ting som Erling Falch trekker fram som en av suksessfaktorene, er at du aldri trenger å være i tvil om baren er åpen. De stenger kun én dag i året, og det er julaften.

– Selv om vi skulle tape penger på dette 20 dager i året, er det verdt det, sier Falch.

Les alle bar-presentasjonene her!