I Alfheimkrysset, hvor Alfheimveien munner ut mot Kirkegårdsveien, har det dukket opp et vikepliktskilt. Vikeplikten gjelder for kjørende fra Alfheimveien, hvor det ikke har vært vikeplikt før.

– Alfheimveien blir nå vikepliktsregulert og skiltet ble satt opp i forrige uke, forklarer Sjur S.H. Melsås i Byutvikling.

Les også: Her blir det splitter nye gatelys

Tryggere trafikkbilde

Det har vært mye veiarbeid i Alfheimkrysset i år i forbindelse med konstruksjonen av ny sykkeltrasé. Skiltet har kommet opp for å gjøre krysset tryggere.

– Vikeplikten er et positivt tiltak som er kommet på plass slik at syklistene som skal ned Kirkegårdsveien får forkjørsrett og førsteprioritet, forklarer han.

Les også: 18-åring kjørte i 117 km/t i 70-sone - mistet lappen

Skal trimme trærne

En iTromsø-tipser har reagert på at skiltet står for langt ned i krysset på nedsiden av veien og at det er for lite synlig bak buskas.

– Skiltet skal justeres og jeg vet ikke om det er endelig plassert. Trærne skal trimmes for å gjøre skiltingen klarere og tydeligere, sier Melsås.

Sten Jarle Jensen, trafikktekniker i Byutvikling, forteller at de skal på befaring på stedet.

– Vi skal på befaring i løpet av kort tid og da skal vi avklare endelig plassering av skiltet, sier han til iTromsø.

LITE SYNLIG: En iTromsø-tipser mener at det nye skiltet er for lite synlig. Byutvikling opplyser at trærne skal beskjæres og at krysset skal befares for å avklare endelig plassering av skiltet. Foto: iTromsø-tipser