Arbeidet med trafikksikkerhetstiltakene ble igangsatt i vår, og veiforvalter og prosjektleder Roald Johansen lover at arbeidet skal være ferdig i neste uke - noen uker på overtid.

Les også: Pass på! Her har det blitt vikeplikt

– Det kommer intensivbelysning ved inngangen til skolegården på både nord-, øst- og sørsiden av skolen, forteller Johansen.

Intensivbelysning er en ekstra belysning som skal plasseres ved fotgjengerovergangene, og på den måten skal trafikksikkerheten til de myke trafikantene sikres.

– I tillegg er det foretatt en breddeutvidelse på Toftveien, slik at bussene kan passere hverandre, sier Johansen.

Les også: Tromsø kan få ansvar for de videregående skolene i byen

Lettere å gå

Parkeringsplassen sør for skolebygget er flyttet og nyasfaltert, og så snart prosjektet ferdigstilles stenges parkeringsplassen ved hovedinngangen.

– Dette gjør det enklere og sikrere for barn og foreldre å gå til skolen. Ungene skal slippe å ha biler rundt seg hele tiden, og avslippsplassen sør for skolen er et stykke unna inngangspartiet. Dermed må ungene gå et lite stykke uansett, og da er det kanskje lettere å gå hele veien. Unger må ikke å kjøres helt til døra, sier Ragni Løkholm Ramberg, komitéleder for byutvikling, miljø og transport.

– Med ny og bedre belysning, i tillegg til gatelysene som eksisterer i dag, vil den situasjonen som til nå har vært uoversiktlig bli langt bedre for både gående, syklende, bilister og bussjåfører, legger Johansen til.

Les også: Kunnskapsministeren roser nytt talentsenter i Tromsø

Flere skoler i kø

Det er ikke bare på Hamna skole det er behov for trafikksikringstiltak på skoleveien. Ramberg og Johansen lover at det skal gjøres utbedringer rundt flere skoleveier i byen.

– Den neste skolen på lista er Borgtun skole. Den er blant de skolene som har store behov, sier Johansen.

Men først skal prosjektet ved Hamna skole ferdigstilles. Intensivbelysningen er ennå ikke på plass, og deler av Toftveien må få ny asfalt.

Les også: Gravde dobbelt så bredt som det de hadde lov til midt i Tromsømarka

– En rekke andre ting er også tatt med i prosjektet. Blant annet er det laget en trapp fra skolegården opp til den ene overgangen som skal få intensivbelysning, og det er laget en ny avslippslomme på nordsiden - også der blir det intensivbelysning, sier Johansen.