SENTRUM: Som kjent ble trioen Anni Skogman, Jan Blomseth og Bjørn-Gunnar Jørgensen bedt om å underskrive hver sin avtale for å skape ro i Tromsø Fremskrittsparti. Mens herrene signerte, valgte gruppelederen å la være.

Brudd på vedtektene

Vedtektene i lokallaget sier at de folkevalgte, ungdomsrepresentanten og gruppelederen utgjør styret. Derfor var det et klart brudd på vedtektene da det ble forlangt at Anni Skogman skulle sette navnetrekket sitt på et papir som fratok henne muligheten.

– Jeg har anket avgjørelsen om to års suspensjon inn for sentralstyret. Før saken er behandlet der, ønsker jeg ikke å uttale meg om innholdet i den omstridte avtalen, sier Skogman i en kort kommentar.

Blir bekreftet

I samtaler som iTromsø har hatt med sentrale skikkelser i lokalpartiet, blir årsaken bekreftet. Anni Skogman var ikke interessert i å inngå en hestehandel som rammet henne selv.

Samtidig har størrelser som Bjørn-Gunnar Jørgensen, Kristoffer Kanestrøm og den nyvalgte lederen Kristian Wilsgård uttalt seg om den oppståtte situasjonen. Samtlige understreker at de støtter Skogman og at suspensjonen må oppheves snarest mulig.

Utestengt i to år

Hadde gruppelederen godtatt avtalen som fylkesleder Geir Are Winther la fram, ville hun blitt utestengt fra lokalstyret i to år. I praksis ville hun blitt vingeklippet og kun hatt sin folkevalgte posisjon i kommunestyret.

– For meg har dette vært en tøff sak. Men oppi all ståheien, har jeg fått enormt mye støtte. Det har haglet inn med e-poster, tekstmeldinger, telefoner og blomster i et så stort omfang at jeg er overveldet.

På lederplass

– Og når iTromsø – på lederplass – snakker min sak, er det grunn til å tro på en minnelig løsning. Men det er det andre som må gjøre noe med, sier Anni Skogman.

Geir Are Winther ønsker ikke å si noe om saksbehandlingen eller innholdet i den omstridte avtalen.