Røymo åpnet matfesten sammen med Altas ordfører Monica Nielsen, festivalsjef Petter Markussen, Gunnar Jensen og Per Sundnes.

– Dette blir den beste Smakfestivalen ever! Det er viktig å sette mat på dagsorden, og få vist fram matfaget på ulike måter, sier Markussen.

Kristin Røymo var stolt over å få åpne den fjerde Smakfestivalen i historien.

– Vi ligger bokstavelig talt midt i matfatet her. Ikke bare er vi arktisk hovedstad, ikke bare har vi universitetet, vi har en fantastisk matfestival med smak av tang og tare, lyng og bjørk og gelato med smak av tørrfisk. Vi skal bruke helga på å spise oss gjennom Arktis, og dette blir helt fantastisk, sier Røymo.

Det er ikke bare fantastisk mat som skal gjøre årets festival til «den beste ever».

– Det handler om folkene, om produsenter, om tilvirkende, tilreisende, og alle som kommer innom festivalen, sier Markussen.

I fjor var det rundt 70.000 mennesker innom festivalen. I år er målsettingen klar.

– Jeg har tro på at vi bikker 80.000 i år, sier festivalsjefen.