Her kan du stemme på det du mener er byens beste bar!

Skarven Bar er en av flere avdelinger på Vertshuset Skarven som har vært åpent siden 1986. Skarven bar ble pusset opp i 2014 og i fjor kom det glassvegger på plass, slik at de som nyter en pils i sola utenfor kan kikke inn og vice versa.

Skarven holder til på Strandtorget, der det i mange år var margarinfabrikk. Allerede i 1908 åpnet Gerhard Hay Tromsø Smørfabrikk AS på stedet, før navnet ble endret til Tromsø Margarinfabrikk AS i 1934. Det ifølge Lokalhistoriewiki.no.

Les også: Byens beste bar: Verdensteatret

Lunt

iTromsø var innom baren på en tirsdagskveld, og ettersom været var av det typiske, nordnorske slaget, satt vi inne. Interiøret på Skarven bar er lunt og hyggelig, med tømmervegger og lavt tak. Sofaene er i svart skai, det henger kunst på veggene og det står stearinlys på bordene.

Da iTromsø var innom var det rolig stemning, og få folk. Klientellet var voksent.

WHISKY SOUR: Bartenderen på Skarven Bar anbefalte en Whiskey sour, og på bordene står det saltstenger til gjestene.

Les også: Byens beste bar: Hildr

Vi ba om et barkart, men det fantes ikke ifølge bartenderen. Det nærmeste man kom var to tykke «Bartenderens leksikon», men bartenderen sa han «kunne lage det meste». Vi ba om anbefalinger og endte med en «Whiskey sour», en «Fireball» og en cocktail laget på Skarven Cognac som bartenderen ikke husket navnet på i farta.

Skarven er en kjent og kjær samlingsplass for de lokale, særlig når sola for en gangs skyld skinner over Ishavsbyen, og tromsøværingene vil ta ei utepils. Den første utepilsen på Skarven er for mange et sikkert vårtegn.

Les også: Byens beste bar: Ølhallen

SKARVEN: Uteområdet.

Populært blant tilreisende

Baren og Vertshuset er også et populært sted for tilreisende, og på Tripadvisor har stedet fått 441 anmeldelser fra besøkende, derav 142 som mener stedet er «Ypperlig» og 209 som mener det er «Svært bra».

Daglig leder Gunnar Marelius Andersen mener barens særpreg ligger i nærheten til de andre av Skarvens etablissementer – Arctandria, Biffhuset, Skarven Kro og Skarvens kulinariske teater.

– At det henger sammen med resten av Vertshuset Skarven er nok av betydning, sier han.

– I tillegg er det en liten og intim bar. Satsingsområdet her er å servere gode drinker til husets gjester, og det er alle typer folk som går hit, sier Andersen.