På forespørsel fra iTromsø retter Korsberg klar kritikk mot fylkesstyret i eget parti:

– Behandlingen Anni har fått fra fylkesstyret vitner om dårlig organisasjonskultur i partiet. Det er svært uheldig at dette har skjedd, sier Korsberg.

Han mener fylkesstyret burde gjort noe med saken for lenge siden.

– Dette dukket ikke opp nå. Dersom fylkesstyret hadde giddet, kunne de gjort noe med dette for lenge siden. Og da mener jeg ikke å ekskludere, men å skape fred og ro i partiet, sier Korsberg.

Langvarig konflikt

Som stortingsrepresentant har Korsberg møterett i fylkesstyret, men han opplyser om at han ikke har benyttet seg av denne på flere år.

– Jeg har ikke deltatt i organisatorisk arbeid i Frp etter at Per Sandberg kom med boka si i 2013, forteller han.

Han forteller videre at den organisatoriske linjen man da la seg på i Troms Frp ikke var forenlig med hans verdigrunnlag når det gjelder organisatorisk arbeid.

– Politisk har jeg selvfølgelig stått på for dem som har valgt meg, presiserer han.

På god fot med alle

For Korsberg er det viktig å få fram at han står på god fot med alle de tre partene i konflikten i Tromsø Frp.

– Jeg har et godt politisk samarbeid med Anni Skogman, Bjørn-Gunnar Jørgensen og Jan Blomseth. Jeg tilhører ikke noe part i denne striden, sier han og legger til at de har tre har bidratt med mye i politikken i Tromsø.

– La Anni få ro

Også Korsberg er kritisk til timingen på eksklusjonssaken:

– Det som slår meg like sterkt som alle andre er at Anni er oppe i en svært tøff situasjon med sin kreftsykdom. All menneskelighet tilsier at man ikke lager noen sak av dette da, sier han.

Han oppfordrer partiet til å la Skogman få ro til å bruke tid og krefter på det hun ønsker av politikk og andre gjøremål nå.

Tillit til sentralstyret

Korsberg sier til sist at han har tillit til at sentralstyret gjør en god vurdering og kommer fram til et godt resultat, selv om han ikke vil komme med noen direkte råd til deres behandling av saken.

Fylkesleder i Troms Frp, Geir Are Winther, ønsker ikke å kommentere saken.