PROSTNESET: Statsbygg markerte lørdag 200-årsjubileum med å holde åpen dag i 40 bygg rundt om i Norge. I Tromsø var Tinghuset, Nordnorsk Kunstmuseum og havbruksstasjonen i Kårvika åpen for dem som ville ta en titt.

– Mange er ikke klar over hvor mange bygg vi egentlig har i Tromsø, forteller Ståle Eilertsen, som er eiendomsforvalter i Statsbygg- Han trekker fram politistasjonen, Polaria, Fram-senteret og trafikkontrollen til Vegvesenet.

Dårlig oppmøte

Men til tross for tre åpne bygg i Tromsø, var det heller labert oppmøte fra befolkningen.

– I desember i fjor feiret vi at kunstmuseet var hundre år og da var det omtrent hundre personer til stede. Vi hadde håpet på det samme i dag, sier Eilertsen.

– I dag var det vel omtrent 30 stykker på kunstmuseet og 20 på Tinghuset, mens det var litt færre i Kårvika, oppsummerer Eilertsen.

Stor konkurranse

Eiendomsforvalteren tror grunnen til at det var så dårlig oppmøte var alt annet som skjedde i byen denne helga.

– Vi fikk nok litt konkurranse fra Smakfestivalen, hvor vi trodde det skulle slå positivt inn for vår del, men det gjorde det ikke, sier Eilertsen.

– Hva mener du med at det skulle slå positivt inn for dere?

– Flere folk ville strømme til byen og kanskje tatt turen innom oss, forteller eiendomsforvalteren og nevner at brannstasjonen også hadde åpen dag.

– Vi fikk høre fra kunstmuseet at i dag ikke var den ideelle tiden å ha åpen dag. Folk er ute i naturen og kommer heller til museet på en søndag. I tillegg ligger denne tiden mellom sommer- og nordlysturismen.

Statsbygg kunne ikke åpne andre bygg i Tromsø for å trekke flere tromsøværinger.

– Vi tenkte hvor det var lettest å trekke folk, og hvordan det blir med driften. Skulle vi hatt åpen dag, for eksempel i fengselet, ville vi kun kunne oppholdt oss på begrensede områder. I tillegg måtte man ha tenkt på sikkerheten, sier Eilertsen.

ØNSKET MER: Eiendomsforvalter i Statsbygg Ståle Eilertsen, hadde håpet på et større oppmøte. Foto: Jørn Myreng Foto: Jørn Myreng