Det kommer fram av tilsynsrapporten fra tilsynet som ble gjennomført 16. august.

Under tilsynets ble det funnet avvik på sprinklerkontrollene. Disse avvikene må utbedres innen 15. oktober. Det ble også funnet flere uheldige løsninger for brannsikkerheten, blant annet mangelfullt ledesystem, feil slagretning ved rømningsruter og rømningsruter med låsesystem som mangler vrider i rømningsretning.

Tidsfrist

Det er satt inn tiltak på alle disse feilene, og fristen er satt til 1. desember. Enkelte av tiltakene er allerede utført.

I tillegg peker Brann og redning på to nødutganger som er vanskelig å rømme fra. En av nødutgangene er en takutgang fra kontorene i andre etasje. Denne utgangen skal omstiltes, slik at rømning fra kontorene ikke behøver å gå over taket.

Bomberommet

Den andre nødutgangen er fra bomberommet, hvor Brann og redning påpeker at man må løfte en tung stålluke for å komme seg ut. Under tiltak påpekes der her at bomberommet bare brukes som lager, og at det dermed bare er sporadisk personopphold med kort varighet der.

– Markeringsskiltet som opplyser om rømningsvei blendes, slik at denne utgangen ikke lenger vil være en rømningsvei, heter det i tilsynsrapporten.

Disse tiltakene må gjennomføres innen 1. oktober.