Sykkelturen til Marianne Kopala endte ikke slik hun hadde tenkt. Hun var på vei til jobb på mandag da hun syklet forbi en annen syklist på Stakkevollveien. Da hun og sykkelen skulle opp på fortauet igjen, gikk det galt.

– Jeg vet egentlig ikke helt hva som skjedde, men jeg gikk i alle fall skikkelig på trynet, forteller Kopala, som angrer bittert på at hun ikke brukte sykkelhjelm.

– Jeg endte opp med fem brudd i venstre side av ansiktet, og et brukket ribbein.

Tinnplater

Kopala har fått permisjon fra UNN i natt, men i morgen tidlig må hun tilbake. Hun må opereres, og beskjeden fra legene er at hun må forberede seg på å få lagt inn tinnplater i venstre side av fjeset.

– Jeg er utrolig sint på meg selv for at jeg ikke brukte sykkelhjelm. Ikke bare må jeg opereres, det er også fare for skader på øynene mine, og jeg har skikkelig vondt i hele kroppen. Mye av det kunne vært unngått dersom jeg hadde brukt hjelm, sier hun.

– Lær av meg

Kopala har delt historien på sin egen Facebook-side, og hun har en tydelig oppfordring til alle syklister:

– Bruk sykkelhjelm! Det eneste riktige er å bruke sykkelhjelm. Nå har jeg definitivt lært viktigheten av det, og jeg håper andre kan lære av meg i stedet for å lære det selv, påpeker 32-åringen.

Samtidig er Kopala svært glad for at det tross alt gikk relativt bra med henne.

– Jeg kunne fått mye verre skader, og jeg er enormt takknemlig for alle som hjalp meg. Hun jeg absolutt skulle sykle forbi snudde med en gang, og på et tidspunkt stoppet en bussjåfør for å spørre om han skulle kjøre meg til UNN. Jeg er utrolig takknemlig for all hjelpen jeg har fått, sier hun.

32-åringen ser ikke bort fra at hun på et tidspunkt setter seg på sykkelsetet igjen – men det blir ikke i nærmeste fremtid.

– Jeg skal ikke sykle til sykehuset i morgen, for å si det sånn. Og jeg skal ikke bevege meg i nærheten av et sykkelsete før jeg har kjøpt meg sykkelhjelm. Det står øverst på lista over ting som skal handles inn, påpeker Kopala.