For andre året på rad skal «Tromsøs vakreste hjem» kåres – og allerede nå er det mulighet for å melde på ditt eget hjem – eller noen du kjenner. Påmelding eller forslag sender du enten på epost til nettdesk@itromso.no, ved å benytte emneknaggen #tromsøsvakrestehjem på Instagram eller ved å sende SMS med kodeord IT HJEM til 2399 (1,- per SMS).

Personlighet

Henriette Amlie er interiørdesigner, stylist og blogger på designlykke.com. Hun mener den største interiørtrenden for tiden er mer personlighet i interiøret.

– Da møter gjerne nytt gammelt og gir mer dybde i interiøret. Man kan ta fram gamle ting som betyr mye for en, og bruke farger som en kanskje ikke trodde en skulle tørre å bruke, sier Amlie.

Hun trekker fram dype farger som en trend, og tror vi kommer til å se mer av eksempelvis dypblå eller vinrøde sofaer.

– Jeg tror det kommer mer farger i interiøret til høsten – hvis folk tør! Og jeg ser ingen grunn til at folk ikke skal tørre, sier Amlie.

Det enkle, minimalistiske og svart/hvite interiøret tror altså Kalbekken må vike for bruktmarkeds-funn og gamle favoritter.

FARGER: Interiørdesigner, blogger og stylist Henriette Amlie tror på mer farger til høsten.

– Den lysestaken som du gjemte bort for tre år siden fordi det ble litt rart, tar du kanskje fram igjen. Det skal ikke se ut som et bruktmarked hjemme, men man skal finne fram til en god kombinasjon.

I tillegg til de dype fargene, tror Kaldbekken på naturfargene i høst – og gjerne brunt.

– Det er farger som vi kanskje har sett på som litt harry, som har blitt veldig populære igjen. En lang periode har interiøret skullet være veldig kaldt, men nå er tendensen varmere farger.

Hun tror ikke folk ser maling som et stort oppussingsprosjekt lengre, men heller noe man kan gjøre i full fart en kveld.

– Det kan gjøre så utrolig mye å male en vegg! Det kan endre et helt rom, påpeker hun.

Farger

IKKE DYRT: Et vakkert hjem trenger slett ikke være dyrt, mener Ingrid Gerhardsen. Hun har en rekke tips til smarte og billige løsninger, og en del av dem kan du se i iTromsøs nettv-serie «Ingrids Interiør.

Interiørdesigner og innehaver av G Interiør, Ingrid Gerhardsen, er enig med Amlie i at folk nå begynner å bli lei av å ha det likedan, og lei av at det er mye hvitt, sort og grått i interiøret.

– Jeg tror folk nå tør å være litt mer vågal, og det er mer trendy å gjøre sin egen vri på interiøret, sier hun.

I tillegg til trendfargen rosa, som i år er «Årets farge», mener Gerhardsen at farger som grønt og gult har kommet mer inn i folk flests interiør.

– Men egentlig farger generelt! Mange beveger seg også mer mot jordtoner, og er lei av at alt skal være grått, sier hun.

Gerhardsen var selv en av finalistene i «Tromsøs vakreste hjem» i fjor, og mener det er tull at et vakkert hjem bare er for de rike.

– I min bedrift har jeg som hovedvisjon å vise folk at det å ha det fint hjemme nødvendigvis ikke trenger å være dyrt. Det finnes kjempemange gode løsninger og man kan gjøre utrolig mye med litt maling og egeninnsats. Selv pusset vi opp på studentbudsjett!

PERSONLIG: I fjor var Ingrid Gerhardsens hjem nominert til «Tromsøs vakreste hjem». Hun er glad i farger og kreative løsninger – noe man lett kan se.

Vanskelig?

Henriette Amlie tror mange synes det er vanskelig å få til et stilig hjem.

– Noen føler nok at de har kjempekontroll, men etter at jeg flyttet tilbake til Tromsø, har jeg blitt nedringt av folk som vil ha hjelp. Man blir gjerne litt blind på sitt eget hjem. Dessuten er det så mye å velge i, så mange farger og så mange kombinasjoner. I tillegg skal rommene gjerne henge sammen. Jeg har full forståelse for at folk synes det er vanskelig, sier hun.

Inspirasjon til interiøret tror Kaldbekken folk i stor grad henter på sosiale medier og nettet generelt. Ingrid Gerhardsen er enig.

– Det er veldig populært å bruke både blader og blogger. Noen henter inspirasjon hos andre, mens andre blir inspirert av naturen, av ting de ser i butikken eller av reiser de er på. Men det meste skjer nok på digitale plattformer – da når man så mye, og kan se hvordan folk har det i alt fra Brasil til USA.