21-åringen er i gang med studiene i pedagogikk på andre året, men målet er ikke å bli lærer. Nå er hun i ferd med å ta en bachelor for å komme inn på et annet studium, og en ny bachelorgrad.

Fersk student

– Jeg har ingen plan om å bli lærer selv om jeg studerer pedagogikk, men muligens blir jeg sykepleier. Jeg tar pedagogikk for å samle nok studiepoeng til å komme inn på sykepleiestudiet, sier Regine Blickfeldt.

LES OGSÅ: I fjor utnevnte UiT ni «næringsprofessorer». Det kan koste dem dyrt (for abonnenter)

I høst fikk hun følge av faren Thomas som student. Han jobber i dag som sykepleier ved psykisk helse- og rusklinikken på UNN, men tar videreutdanning i psykisk helse på UiT ved campus Harstad. Studiet går over to år, med i alt 11 samlinger i Harstad. Lesing og oppgaveskriving gjør han på lesesalen på campus i Breivika.

Søker på nytt

– Jeg har jobbet som sykepleier siden 2007 og ønsker å videreutdanne meg i psykisk helse. Målet er å bli spesialsykepleier. Det er et samlingsbasert studium i kombinasjon med jobb. Nå holder jeg på å skrive den første oppgaven, som skal være et essay, sier Thomas Blickfeldt.

LES OGSÅ: Vil ha satsing på solenergi med i kommunens klimaplan

Moren til Regine er også sykepleier, og man kan trygt si at hun følger i foreldrenes fotspor med hensyn til yrkesvalg. Det er imidlertid vanskelig å komme gjennom nåløyet til sykepleierstudiet.

– Det er mange søkere til studiet i Tromsø og karaktersnittet er høyt. Jeg har søkt hvert år uten å komme inn. Jeg håper å komme inn på det desentraliserte studiet i januar, sier hun.

Artig å være student

Pappa Thomas vil være ferdig med sitt studium våren 2018. Han drar nytte av at datteren allerede har en del studieerfaring fra UiT.

– Vi bruker å sitte på biblioteket sammen. Jeg får utbytte av hennes kunnskaper når jeg skal skrive oppgave. Det er mye artigere å være tilbake på skolebenken igjen enn det jeg trodde. Det er et utrolig tverrfaglig studiemiljø og veldig lærerikt, sier han.