RÅDHUSET: – Det er rart og spesielt. Det var ikke noe særlig å høre ordføreren rope opp ”Anni Skogman, uavhengig”, sier hun.

Likevel fikk Skogman sitte i Frp-gruppa.

– Jeg er veldig glad for at Kristoffer Kanestrøm og resten av gruppa lot meg sitte fremst der jeg bruker å sitte. Jeg er fremdeles Frp-er inn i sjela, og det gjør vondt å måtte rette meg selv når jeg sier ”vi i Frp” før jeg kommer på at jeg ikke lenger er medlem, sier hun.

– Nå sitter du sammen med gruppa mens du er ekskludert, mens Jan Blomseth som er medlem i Frp sitter bakerst. Har dere fremdeles et dårlig forhold?

– Jeg har ikke noe usnakket med noen.

– Så det er ikke noen isfront mellom dere?

– Nei, jeg har ikke noe usnakket med noen.

Blomseth – åpenbart en isfront

ISFRONT: Utenfor rådhuset stumpet Jan Blomseth røyken og gikk inn når Anni Skogman kom bort til gruppen. Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Jan Blomseth har siden han ble vraket som gruppeleder i Frp tatt avstand fra kommunestyregruppa, og nekter å sitte sammen med dem på kommunestyremøtet.

– Har du og Skogman et dårlig forhold?

– Det er vel ganske åpenbart, sier Blomseth.

– Er det en isfront mellom dere?

– Ja, det er vel også ganske åpenbart.

Blomseth ser ikke for seg å kunne sitte med gruppa resten av perioden.

– Det toget er gått for lenge siden. Dette er den største personkonflikten jeg har vært borti i min politiske karriere, og jeg ser ingenting som kan forbedre situasjonen, sier han.

Før møtet startet tok flere av kommunestyrerepresentantene, blant annet Blomseth, en røyk utenfor rådhuset. Da Anni Skogman kom bort, valgte Blomseth å forlate gruppen. Han mener det er urelatert.

– Det var kort tid igjen til møtet, så jeg gikk inn for å være presis til møtet.