Bangsundbrygga: Mens mannskapet lå og sov, tok innbruddstyven seg inn på redningsskøyta. Hendelsen skal ha skjedd mellom klokken 00.00 og 02.00.

– Han tok ting som lå en knapp meter unna det sovende mannskapet. Den frekke tyven hadde med seg en container på hjul, som han trillet bort til skøyta, forklarer Redningsselskapet i et Facebook-innlegg.

I samme innlegg har de også postet en overvåkingsvideo hvor man ser innbruddstyven trille containeren og går om bord på skipet.

– Han snek seg inn og rappet med seg dykkemaske med videokamera og kommunikasjonsutstyr, digitalt kamera til båten, minnepenn, solbriller og linerakett. Han var så frekk at han til og med byttet ut skoene sine med et par han fant på båten og satte igjen sine egne! Vi satser på at han ikke slipper unna og at vi får tingene våre tilbake, skriver de på Facebook.

Ifølge Nordlys tok mannskapet kontakt med politiet, og det ble sendt en patrulje til stedet.

– Politiet tok en del bilder og sammen spolte vi tilbake overvåkingsvideoen og så om vi kjente igjen tyven, sier skipper på «Oscar Tybring IV», Svein Bårdsen, til Nordlys.