Om hun klarer å kapre tredjeplassen på det endelige nominasjonsmøtet senere i år, er sjansene gode for at hun får møte fast på Stortinget, hvis Høyre skulle vinne valget igjen.

- Jeg er veldig stolt og det er en stor ære å ha fått den tilliten. Det er en drøm som har gått i oppfyllelse og det har egentlig ikke sunket helt inn enda, forteller en særdeles fornøyd Berg Nilsen til iTromsø.

Rådgiver for europaministeren

Siden juni har Berg Nilsen jobbet som politisk rådgiver for europaministeren Elisabeth Aspaker, og skal ha den stillingen fram til 24. april 2017. Det er en jobb hun så langt er veldig fornøyd med.

- Det har så langt vært veldig gøy og ekstremt lærerikt. Jeg får se hvordan politikk settes ut i livet og hvordan det fungerer på riksplan. Jeg får også være med på møter over hele landet og ute i Europa, og møter mange spennende mennesker. Det er en helt utrolig mulighet som jeg er kjempeglad for å ha fått, og en utrolig lærerik erfaring uansett hva som skjer videre, sier Berg Nilsen.

Vil bidra

Om Berg Nilsen ender på tredje plassen på den endlige listen vet vi ikke før i slutten av november. Hun krysser fingrene og håper på det beste.

- Det er utrolig flott at de har plassert Unge Høyres kandidat så høyt på listen og så håper jeg å vise meg som en god og verdig kandidat. Jeg vil gjerne ha muligheten til å vise hva jeg kan og ønsker å bidra til å gjennomføre vår politikk daglig. Drømmen er jo å gjøre en forskjell for folk i Troms og i Norge generelt, sier Berg Nilsen, og fortsetter:

- Dette er generelt sett en veldig god liste som velgerne kan stemme på med god samvittighet, så får vi se om det blir noen endringer på den når fylkes skal ta sin endelig avgjørelse. Jeg har i alle fall veldig lyst på muligheten og er veldig beæret over å i det hele tatt bli nevnt.