UiT - Norges arktiske universitet er blant de 50 beste universitetene under 50 år på den internasjonale rankingen Top Universities. På listen havner UiT på en 43. plass, skriver UiT på sine nettsider.

Eneste norske

UiT – som er 48 år gammel – er det eneste universitetet i Norge som er blant de topp 50 under 50, noe UiT-rektor Anne Husebekk er glad for:

– Vi er selvsagt glade for å være blant de fremste av de yngste universitetene. Alle rankinger må vurderes i forhold til de kriteriene som ligger til grunn for rankingene. Ikke alle kriterier passer godt for et universitet i utkanten av verden. Men det faktum at vi er på denne listen, viser at vi har en standard som vi kan være stolte av og vi gjør oss bemerket blant dem som vurderes i rankingen, sier Husebekk.

Undervisningskvalitet

Times Higher Education har nylig rangert de beste universitetene i verden, uavhengig av alder på utdanningsinstitusjonene. Der havnet UiT på en 400-500-plass.

– Generelt scorer UiT spesielt godt på undervisningskvalitet i internasjonale rankinger. Dette er i tråd med strategien vår, hvor et av punktene nettopp er å tilby enda bedre undervisning til studentene. UiT satser på dette, for eksempel gjennom meritteringsprosjektet. Det er et prosjekt som skal gi undervisning høyere status, sier rektor Anne Husebekk.