De fleste av oss med smarttelefoner går rundt med angst i magen så snart batteriprosenten dropper under 50 prosent, og lader derfor telefonen så ofte som mulig. Mange av oss lar nok mobilen ligge på lading også etter at den er fulladet, men mye tyder på at det nok gjør mer skade enn godt.

Batteriprodusentene i Cadex skriver mye om hvordan litium-ion-batteriene vi har i våre smarttelefoner er sensitive for deres egen versjon av stress og hvordan våre feil når det gjelder lading kan skade levetiden til batteriet.

Her er noen av tipsene de anbefaler for å forlenge levetiden til batteriet:

1. Ikke ha mobilen på lading etter at den er fulladet

Ifølge Cadexs Battery University er for eksempel det å lade mobilen over natten, ikke bra for batteriet. De forklarer at når telefonen er fulladet, men enda plugget til laderen sender laderen ut små doser med lading for å holde den på 100 prosent.

Dette gjør at batteriet blir værende i "stressa-modus", noe som tærer på batteriet over tid, og ikke får hvile.

2. Du burde heller ikke lade mobilen til 100 prosent

Hvis du ikke må, altså. Battery University skriver at batteriet ikke verken trenger å være 100 prosent ladet elller ønsker å være det. Den høye spenningen batteriet opplever ved å være fulladet tærer på levetiden dens.

Business Insider anbefaler deg heller å lade mobilen ofte i korte perioder i løpet av dagen.

3. Hold telefonen kjølig

Apple sier at batteriene er så pass sensitive for varme at de anbefaler brukerne deres å fjerne deksel og lignende som isolerer varme når man lader telefonen.

De anbefaler også å holde telefonen ute av direkte sollys.