Daniel Larsen fikk seg en opplevelse litt utenom det vanlige ved Lunheim skole tirsdag morgen. Der satt nemlig Mikkel Rev pent og pyntelig.

– Han satt der helt rolig og bare ventet på å bli fotografert, forteller Larsen til iTromsø.

Fikk klappe reven

Både barn og foreldre var nysgjerrige på den uvanlige skolegjesten.

SE OGSÅ: Her stikker Mikkel Rev av med ballen

– Han hadde det ikke travelt med å komme seg av gårde. Alle som kom stoppet for å se på og ta bilde. Han var jo veldig sjarmerende der han satt og da han la seg ned kom jeg så tett på at jeg bare måtte klappe den litt.

– Det er vel ikke helt dagligdags?

– Nei, det er det absolutt ikke. Men da muligheten kom måtte jeg bare. Den var like tam som hunden min, forteller Larsen, som sier at reven vanker en del i nabolaget.

Får trolig mat

– Jeg bor ikke så langt unna skolen og han har vært i hagen her flere ganger. Den er utrolig tam, så det må være den samme reven, sier Larsen.

Han tror reven er såpass tam fordi den får mat av folk.

– Den så frisk og fin ut, og god og rund. Men å gi den mat er det dummeste man kan gjøre. Da fortsetter den å komme til bebyggelsen, og her skal den jo ikke være. Folk har både hunder og katter i nabolaget, og jeg tror ikke reven er fremmed for å ta ei katt.

Fraråder mating av ville dyr

iTromsø har flere ganger skrevet om tamrev som viser seg i Tromsdalen og Tomasjord. Siw Turid Killengreen, biolog og førsteamanuensis ved UiT, er ikke overrasket over at rødreven kommer nærmere bebyggelsen, men ber folk la vær å mate reven.

– Jeg vil oppfordre folk til ikke å mate ville dyr. De bør klare seg selv. Man bør også kanskje tenke over hvor man hiver matavfall og lignende. Dersom flere hiver restene av brødskiva i veikanten når de er ute og går, så blir det fort mye mat til reven, har Killenggreen tidligere uttalt til iTromsø.