SVINDELFORSØK: Telenor advarer mot å trykke på lenken hvis du skulle motta denne e-posten. Foto: Skjermdump, iTromsø-tipser

SVINDELFORSØK: Telenor advarer mot å trykke på lenken hvis du skulle motta denne e-posten. Foto: Skjermdump, iTromsø-tipser

Ikke trykk på lenken hvis du har fått denne e-posten

Telenor advarer mot forsøk på svindel.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Svindel-eposten, som tilsynelatende ser ut til å være sendt fra Telenors kundeservice, ber deg trykke på en lenke for å betale en faktura.

Les også: Mann (57) stjal identiteten til kvinne – Svindlet henne for nesten 200.000 kroner (iTromsø Pluss)

Truer med å sperre abonnementet

I den falske e-posten, som ifølge Telenor har blitt sendt ut til mange, skriver svindlerne videre at «I tilfelle du ikke betaler fakturaen i rette tid blir din mobil abonnement sperret og ytterlige gebyrer vil påløpe».

Les også: Nå har denne bygda fått bredbånd – og disse områdene står for tur

Leder til Malware

Telenor varsler på sin side at svindelavdelingen er på saken.

– Advarsel! Det sendes akkurat ut nå store mengder falske e-poster angående en ubetalt faktura fra Telenor. I e-posten er det en lenke som skal gå til fakturaen, men som egentlig leder til malware. Dette har ikke noe med Telenor å gjøre. Ikke trykk på lenken, skriver de på sine Facebook-sider.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: