Her kan du stemme på det du mener er byens beste bar!

SENTRUM: Beliggenheten er unik, også i Tromsøs uteliv. Kaia bar er bokstavelig talt plassert på kaia rett ved Torghuken og har en direkte utsikt mot havna, Tromsøbrua og Tromsdalen. Med store vindusflater og et forholdsvis stort uteområde er det umulig å ikke la seg påvirke av de vakre omgivelsene som baren er plassert i.

Når man kommer inn på Kaia bar, er det heller ingen tvil om at det maritime og arktiske er satt i høysetet. Veggene er prydet med gjenstander som alle er forbundet med havet, og i taket ved baren har nordlyset fått sin velfortjente plass.

Voksent publikum

Men det er neppe bare på grunn av dette at Kaia er blitt en stor suksess i Tromsø siden etableringen i 2011. Torsdager, fredager og lørdager er det livemusikk fra pianoområdet innerst i lokalet, og som oftest er det stinn brakke her.

Selv om Kaia nok treffer et voksent publikum, klarer de også å lokke yngre gjester til seg. Når pianoentertaineren inviterer til allsang, lar Kaia-gjestene seg sjelden be to ganger. Her er heller ikke kleskoden viktig. På Kaia treffer du både julebordsgjesten i smoking og studenten i slitne jeans.

LES OGSÅ: Fra fangstbule til moderne øltempel

LES OGSÅ: Kan bli et velsmurt maskineri

Folkelig

Daglig leder Øystein Brønnlund Nilsen mener Kaias særpreg ligger nettopp i at det er folkelig.

– Vi har både yngre og eldre gjester, og vi har livemusikk hver torsdag, fredag og lørdag. Musikken styrer også hvordan helgen blir. Satsingsområdet vårt i baren er at det må gå fort! Vi har så stort trykk, særlig i helgene, at det må være flinke folk og folk som har erfaring i baren. Vi fokuserer like mye på øl som på drinker.

Stor drinkmeny

Når iTromsøs barpatrulje er innom en torsdag kveld, er det langt roligere. Vi er tidlig ute og tar plass i en sittegruppe innerst i lokalet, rett ved pianoet.

I baren får vi kyndig hjelp fra en svært hyggelig bartender, og vi kan velge fra en drinkmeny som må være byens største. Etter en anbefaling lander vi på en White Russian og en Strawberry Daiquiri, og begge smakte utmerket.

Da denne kveldens musikkentertainer tok plass på sin krakk, var det seks gjester i baren, men han ga likevel alt for at vi skulle trives og serverte den ene hiten etter den andre med gitaren sin.

Tilbakemeldinger

På Tripadvisor har Kaia fått 233 anmeldelser. Av disse mener 62 at Kaia er «ypperlig», 110 at de er «svært bra» og 47 at de er «gjennomsnittlig».

Nilsen opplever at det er mest lokalbefolkning som går på Kaia.

– Men i helgene kan det også være tilreisende – både norske turister og utenlandske.

Her kan du se alle kandidatene til byens beste bar.