TROMSDALEN: Kommunen ønsker nemlig at brakkeskolen på Bymyra skal flyttes til skolegården ved Tromsdalen skole. Brakkeriggen er blant annet brukt for å huse elever fra Tromstun og Sommerlyst i forbindelse med nybyggingen av disse skolene.

Nå er nybygget på Sommerlyst stort sett ferdig, og brakkeskolen brukes ikke lenger.

Skal avlaste gammelskolen

Derfor ønsker kommunen å demontere skolen og sende den over sundet til Tromsdalen for å avlaste den «sprengte» barneskolen i Tromsdalen. Ifølge planene skal brakkeriggen legges i hjørnet Skogveien/Th. Widdings vei.

Dette har fått en rekke beboere i det aktuelle området til å reagere. I en felles klage til kommunen krever man at det ikke gis tillatelse til å sette opp skolen på den aktuelle delen av skolegården.

– De ønsker altså å plassere et monster av et bygg like inntil husene våre. All utsikt vil forsvinne for oss som bor her, sier Åshild Wilhelmsen, som er nærmeste nabo til den foreslåtte brakkeskolen.

Hun og de øvrige naboene mener at planene om å plassere brakkeskolen på den aktuelle plassen, er behengt med en rekke feilaktige påstander, premisser og argumenter.

Feilaktige påstander og argumenter

I den formelle klagen som nå er sendt inn til kommunen peker naboene på flere forhold som de mener er kritikkverdige.

– Jeg har bodd her i 20 år, og jeg vet at det er flere ting i kommunens planer som ikke stemmer. Jeg lurer egentlig på hvor de har fått sin informasjon fra, ettersom det er så mye som ikke er riktig, sier Wilhelmsen.

Hyppig brukt friareal

Ifølge naboene er de ikke blitt informert om planene og at de derfor ikke har kunnet komme med innspill og protester mot planene.

Planene strider ifølge dem mot gjeldende reguleringsplan for området, arealet er regulert som friareal – og det brukes hyppig av både skoleelever og beboere i Tromsdalen.

– Området brukes både på dagtid og kveldstid. Det er satt ut benker og bord, og ungene har selv tilrettelagt området for å kunne leke der, forteller naboen.

* De mener at bygget blir for stort og ruvende – til sammen over 2.000 kvadratmeter med en høyde på mellom ni og ti meter. Dette vil føre til at mange av naboene mister hele eller deler av sin utsikt.

«Midlertidig, fru Blom ...»

Wilhelmsen tror heller ikke på påstanden om at skolebygget skal være midlertidig. Erfaringen fra andre «midlertidige» skolebygg i kommunen tilsier at det kan gå mange år før det kommer endelige løsninger på plass.

– Jeg har prøvd å få informasjon fra kommunen om hvor lenge de tror at skolen skal stå, men jeg har ikke fått noen svar. Fra kommunens side sier man at man ikke ønsker å binde seg ved et tall, sier hun.

Naboene mener også at det ikke redegjøres godt nok for det reelle behovet for brakkeskolen all den tid at det er ledig kapasitet på Reinen skole.

Vil ha brakkeskolen ved gymsalen

Naboene krever derfor at skolen ikke plasseres i hjørnet Skogveien/Th. Widdings vei, men i nordenden av fotballbanen nærmest gymsalen.

– Ved å plassere bygget langs Th. Widdings vei vil det ikke være til hinder for noen og heller ikke sperre utsikten for beboerne i nærområdet. Bygget vil heller ikke kaste skygge i skoletiden, sier Wilhelmsen.

Hun sier at naboene ikke vil godta at brakkeskolen plasseres slik kommunen ønsker.

– Vi gir ikke opp. Du kan mildt sagt si at vi er i harnisk her – og engasjementet mot kommunens planer er stort, påpeker hun.