Moe Gården AS har kjøpt halvparten av aksjene i Næringslivets hus. Næringsforeningen i Tromsøregionen opplyser til Markant at de var i kontakt med fem interessenter før de bestemte seg for hvem som blir ny partner.

Tar over driftsansvaret

Øyvind Bakkeby Moe, tidligere sjef for Nordlysfestivalen, er daglig leder i Moe Gården.

– Vi gleder oss til å ta over driftsansvaret for Næringslivets Hus AS og videreutvikle eiendommen i samarbeid med Næringsforeningen i Tromsøregionen, sier Moe til Markant.

LES OGSÅ: Fire nye selskap etablert i Tromsø-regionen (for abonnenter)

Selskapet driver med utleie av eiendom.

Økonomiske vansker

Nils Kristian Sørheim Nilsen, direktør i Næringsforeningen i Tromsøregionen, har ikke lagt skjul på at drift og forvaltning av Næringslivets hus har skapt økonomiske utfordringer for foreningen.

– Med dette salget rigger vi oss for fremtiden, og tar Næringsforeningen i Tromsøregionen inn i en ny tid, sier Nilsen til magasinet.

Flere nedleggelser

Lokalene i Næringslivets hus har i flere måneder stått tomme. I fjor vår ble restauranten Chilli lagt ned og ett års tid senere stengte også utestedene Victoria Fun Pub og Fuel dørene. I sommer flyttet også Næringsforeningen ut – til fordel for nye lokaler i Kystens Hus.

– Næringsforeningen har blant annet måtte tilføre kapital, samt påta seg lån for å finansiere opp Næringslivets Hus (NLHT AS). Dette har hatt negative konsekvenser for foreningens likvide situasjon. Vi ønsket derfor å selge inntil 50 prosent av aksjene i NLHT AS for å dekke inn gjeld, og for å kunne få inn noe reserve- og bufferkapital til Næringsforeningen i Tromsøregionen, utdyper Nilsen til Markant.

LES OGSÅ: Her åpner byens ferskeste kafé

Nilsen opplyser til iTromsø mandag formiddag at han på nåværende tidspunkt ikke er tilgjengelig for ytterlige kommentarer enn det som er gitt Markant.