Mandag meldte iTromsø at Moe Gården AS har kjøpt halvparten av aksjene i Næringslivets hus. Dermed er de Næringsforeningen i Tromsøregionens nye partner.

NYE PLANER: Øyvind Bakkeby Moe, tidligere sjef for Nordlysfestivalen, er daglig leder.

Øyvind Bakkeby Moe, daglig leder i Moe Gården AS og nå også daglig leder i Næringslivets hus, forteller at de allerede er i gang med planer for de tomme lokalene midt i sentrum.

– Vi har en del planer og prosesser som allerede er i gang, både på kort og lang sikt.

Større planer

Først skal bygget både renoveres og oppgraderes.

– Vi er i god dialog med å få på plass samarbeidspartnere. Vi vurderer å snu på bruken av etasjene til helt andre formål enn å ha uteliv- og restaurantbransje, men ingenting er avgjort. Først skal vi få liv i en del av lokalene som står tomme, men på lang sikt vil vi se på kvartalet under ett med naboeiendommene, for å se om det er mulig å utvikle et større prosjekt, sier Moe.

På nåværende tidspunkt vil han ikke utdype disse planene ytterligere.

Mange interessenter

Han sier mange har vist interesse for sentrumslokalene.

– Vi vil så klart ha drift så snart som mulig, men vi vil ikke forhaste oss heller. Flere prosesser er allerede i gang, men jeg kan ikke si noe mer konkret midt inne i prosessene.

NÆRINGSLIVETS HUS: Eierandelene er nå fordelt 50/50 mellom Næringsforeningen i Tromsøregionen og Moe Gården AS.

Moe forklarer at de har kjøpt seg inn i Næringslivets hus fordi de heier på sentrum.

– Grunnen til at vi går inn i Næringslivets hus er at vi er en lokalaktør som har trua på sentrum. Vårt utgangspunkt er at vi har trua på dette hjørnet og det har mye potensial som ikke har vært utnyttet. Vi vil ha på plass spennende prosjekter og gode drivere for å skape liv her.

Flere under samme tak

Lokalene har tidligere huset blant annet restauranten Chilli, utestedene Victoria Fun Pub og Fuel og næringsforeningens egne kontorlokaler.

– Vi vil kanskje disponere lokalene på en litt annen måte enn det som er gjort tidligere, men det er alt opp til hvilke planer de ulike driverne har. Men det er plass til alt fra én større virksomhet til tre forskjellige, sier Moe.